Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea TRAGE cu TUNUL: acuzații EXTREME la adresa Guvernului și a lui Liviu Dragnea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, trage cu tunul în ședința Consiliului General al Primăriei Capitalei. Ea acuză că după scandalul cu Liviu Dragnea, companiile municipalității sunt călcate de instituțiile aflate în subordinea Guvernului și de două ori pe săptămână. De asemenea, Firea a explicat că anumiți consilieri generali au amenințat-o că nu vor vota proiectele din cauza anumitor interese politice, lăsând se înțeles că în spatele acestora se află Liviu Dragnea.

”Am spus din prima zi când am preluat mandatul că îmi propun și voi milita pentru schimbarea modelului administrativ, transformarea regiilor și administrațiilor în companii municipale, pe model european. Cei mai mulți angajați au înțeles că este vorba de un proiect important pentru că aceste companii sunt verificate chiar și de câte două ori pe săptămână de Curtea de Conturi, de ANAF, să nu-și facă nimeni griji că se întâmplă ceva necurat, așa cum s-a întâmplat de multe ori în regii și administrații”, a declarat, joi Gabriela Firea.

Edilul a mai precizat faptul că la anumite administrații s-ar cheltui foarte mulți bani în mod nejustificat, dând exemplul Administrației Străzilor, unde s-ar fi cumpărat semafoare de 1.000 de ori mai scumpe.

„V-am spus cum la Administrația Străzilor, o celebră companie cumpăra componente de semafoare de o mie de ori mai scumpe. V-am dat nenumărate exemple și aștept ca instituțiile statului să-și facă treaba în ceea ce privește ALPAB-ul. Mai mult decât să trimit Corpul de Control acolo nu am ce să fac, nu mă duc cu denunțul, nu sunt plângăcios de serviciu. Majoritatea angajaților au înțeles și s-au transferat la companii, unde beneficiază de toate drepturile”, a mai precizat Firea.

Primarul Capitalei mai spune că nu vrea să acorde salarii compensatorii angajaților din administrațiile ce urmează să fie desființate, pentru că e posibil ca acești angajați să fie incluși în companiile municipale.

„Acum vin ei și ne dau lecții de moralitate. Au fost oameni care au înțeles că nu avem motive legale pentru a acorda fiecărui angajat 20.000 de euro sume compensatorii. De ce să plătim compensatorii iar a doua zi să se angajeze la companiile municipale? Se angajează în secunda următoare. Nu voi ceda acestui șantaj, eu respect legea. Sunt instituții ale statului care veghează la respectarea legii. Nu se face dreptate cu șantaj și nici administrație cu presiuni. Cei care au anunțat că nu vor vota le transmit doar că îmi fac datoria de primar, vin cu proiecte bune pentru bucureșteni, voi votați sau nu. Mai departe, mize mici, meschine, șantaj, eu nu mai cedez.

Cei care mi-ați transmis aceste mesaje, eu vă transmit că sunteți liberi să votați cum doriți, dar eu vă spun că nu cedez niciunui șantaj și vă mai spun ceva: să nu votați pentru niște politicieni, care au fost cândva mari, dar acum sunt mici de tot.”, a mai spus primarul general.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.