Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Horga, deputat: PNL este un partid care a luptat mereu pentru modernizarea României

PNL
PNL 147 de ani Florica

Partidul Național Liberal împlinește astăzi 147 de ani

PNL este un partid care a luptat mereu pentru modernizarea României, pentru dezvoltarea economică a țării, dezvoltarea cetățeanului prin școală și proprietate.

Momente importante ale istoriei precum independența României, Marea Unire, sunt legate de numele marilor premieri liberali.

România și-a proclamat independența în 1877, când Ion C.Brătianu era prim-ministru. Marea Unire de la 1918 este legată de numele lui Ion I.C. Brătianu care, în calitate de premier al României, a reprezentat țara noastră atât la negocierile pentru intrarea României în război, cât și la tratativele de pace de la Paris, unde a obținut recunoașterea Unirii.

Guvernele liberale au realizat reforma administrației publice locale sau susținerea industriei naționale prin măsuri fiscale. De asemenea, lor le datorăm fondarea învățământului românesc modern prin legile Haret, organizarea învățământului primar, secundar și superior, alfabetizarea satului românesc prin înființarea de scoli primare în toate satele cu peste 40 de copii. În timpul guvernărilor liberale, a fost fondat învățământului profesional românesc. Liberalii au realizat reforma agrară, primul Cod Silvic sau reforma electorală.

Au înființat instituții moderne și vitale statului, precum: Banca Naționala Română, Bursa de Valori de la București, Consiliul Suprem al Magistraturii, Poliția Română.

Guvernările PNL din perioada interbelică au rămas în istorie ca un model de succes economic, țara noastră având o creștere economică record și excedent bugetar.

PNL este un partid al valorilor democratice, pe care mulți dintre liberali le-au apărat în perioada neagră a dictaturii comuniste. Liderii liberali au fost  arestați și întemnițați, dar nu au renunțat la convingerile lor, mulți dintre ei murind în închisorile comuniste.

PNL s-a reînființat după 1990, iar perioada guvernării liberale dintre 2004 și 2008 a fost marcată de integrarea în Uniunea Europeană și de luarea unor măsuri care au dus la dezvoltarea economiei.

În ultimii doi ani și jumătate, PNL și-a asumat guvernarea României, luând măsuri pentru a contracara efectele pandemiei și ale războiului din Ucraina și trecând la derularea unui amplu program de investiții din fonduri europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.