Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Podașcă, deputată PSD, salută o decizie a primarului Gabriela Firea

gabriela podasca

Deputata PSD Gabriela Podașcă spune că salută decizia primarului general Gabriela Firea de a debloca finanțarea pentru proiectele culturale ale Capitalei. Podașcă e de părere că s-a pus capăt astfel unui război stupid care a existat între fosta conducere politică a Primăriei Generale și ARCUB, instituția responsabilă cu organizarea evenimentelor culturale din București. Din păcate, cei care au avut de suferit au fost artiștii români implicați în organizarea evenimentelor pentru care s-au întârziat plățile din cauza unor jocuri politice de culise ale fostei conduceri PNL din Primăria Capitalei.

Podașcă lansează și un atac la fostul primar general interimar al Capitalei, liberalul Răzvan Sava, pe care îl acuză că a încercat să înlăture conducerea ARCUB pentru a planta un PNL-ist la conducerea acestei instituții.

”Știm foarte bine care a fost motivul din spatele acestui blocaj. Pe parcursul celor șapte luni cât a stat la conducerea Primăriei Generale, fostul primar interimar liberal Răzvan Sava a încercat în permanență să înlăture conducerea ARCUB pentru a planta un PNL-ist la conducerea acestei instituții.

Iar pentru că nu a reușit, a mers până la blocarea deliberată a finanțării pentru 58 de evenimente culturale, în încercarea de a compromite conducerea incomodă a ARCUB. Acesta este adevărul din spatele blocajului. Este o altă probă prin care PNL ne arată că este dispus să calce în picioare interesele bucureștenilor doar pentru a-și atinge anumite ținte politice de culise. A fost un atentat direct la interesul public, prin care un fost primar, fie el și interimar, a încercat să blocheze activitatea unei instituții pentru a vacanta niște poziții în favoarea amicilor săi politici. Poate vom vedea că instituțiile în drept se vor sesiza pentru a face lumină în acest caz.

De ani de zile, ARCUB prezenta în fiecare lună o notă de fundamentare pentru alocația bugetară estimată a fi cheltuită în luna respectivă. Dintr-o dată acest mecanism care funcționa bine nu a mai fost suficient. Chiar în plină campanie electorală când deja se prefigura înfrângerea rușinoasă a PNL la București, domnul Răzvan Sava, primarul interimar, a încercat să saboteze această instituție, sub diverse pretexte care mai de care mai năstrușnice. Din fericire, în pofida acestor impedimente, evenimentele culturale au fost totuși organizate, iar Bucureștiul şi-a respectat planul de activități necesar pentru candidatura la statutul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Au avut însă de suferit artiștii români implicați în aceste evenimente, pentru că și-au primit banii cu întârziere, ceea ce le-a creat probleme cu proprii lor furnizori.

Astăzi însă, din fericire, avem un primar general orientat spre interesul public, nu spre cel politic sau de partid. Deblocarea finanțării aprobată de doamna primar Gabriela Firea permite Capitalei să reintre în graficul prevăzut în programul București – Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.”, e mesajul Gabrielei Podașcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.