Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal la Dubai (WTA)

pro sport
Elena-Gabriela Ruse,

Jucătoarea română de tenis Elena-Gabriela Ruse a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA 500 de la Dubai (Emiratele Arabe Unite), dotat cu premii totale de 768.680 de dolari, după ce a dispus de australianca Ajla Tomljanovic cu 6-1, 7-5, informează Agerpres.

Ruse (24 ani, 59 WTA) s-a impus după o oră şi 21 de minute în faţa unei adversare mai bine cotate (28 ani, 39 WTA), deşi a comis 7 duble greşeli.

Românca s-a impus în primul set cu 6-1, după ce a condus cu 4-0. Actul secund a fost mult mai echilibrat, însă Ruse a avut 2-0 şi 3-1. Tomljanovic a reuşit să câştige trei ghemuri la rând (4-3), dar Ruse a întors scorul (4-5). Gabi Ruse nu a reuşit să închidă conturile pe serviciul său, dar a făcut apoi un nou break (6-5), tranşând disputa cu un ghem ''alb''.

Ruse şi-a asigurat un cec de 6.200 de dolari şi 26 de puncte WTA şi a devenit a treia româncă de pe tabloul principal, după Simona Halep şi Irina Begu.

Halep, care a câştigat două ediţii ale turneului, în 2015 şi 2020, va juca luni în primul tur cu americanca Alison Riske, în timp ce Irina Begu va înfrunta o adversară venită din calificări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.