Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Sabatini: Am dubii că se poate face ceva anul acesta în tenis

Famous People
Gabriela Sabatini

Fosta mare jucătoare argentiniană Gabriela Sabatini a declarat că nu crede că sezonul profesionist de tenis se va relua în acest an din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Xinhua.

Sabatini consideră că sportul trebuie să aibă alte priorităţi înainte de reluarea competiţiilor, probabil în 2021.

''În lunile următoare cred că va fi dificil să se desfăşoare orice evenimente sportive'', a declarat Sabatini, duminică, în podcastul ''Subidos a la Red''.

''Am dubiile mele că se poate face ceva anul acesta în tenis'', a afirmat Sabatini (49 ani), care s-a retras din activitate în 1996, după ce a câştigat US Open în 1990 şi a avut 11 semifinale de Grand Slam.

Tenisul profesionist a fost suspendat la mijlocul lunii martie, după recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ulterior ATP şi WTA, care gestionează circuitele profesioniste masculin, respectiv feminin anunţând suspendarea sezonului până la 7 iunie, iar apoi până la 13 iulie.

Săptămâna trecută, turneul pe iarbă de la Wimbledon a fost anulat pentru prima oară după al Doilea Război Mondial, în timp ce turneul de la Roland Garros a fost mutat din mai în septembrie.

''E greu să te gândeşti la viitor şi la ce se poate întâmpla deoarece trebuie evitată adunarea mulţimilor de oameni, iar la aceste turnee exact asta se întâmplă'', a spus Sabatini.

''Situaţia e un pic disperată. Nu ştii exact când se va încheia şi chiar dacă ne place să ne gândim la viitor, acum nu putem face asta. Partea bună e că toţi ne confruntăm cu aceeaşi situaţie, deoarece este globală, iar acum e important să stăm acasă şi să rămânem sănătoşi'', a comentat Sabatini.

Gabriela Sabatini, care a avut cea mai bună clasare mondială în februarie 1989, locul al treilea WTA, a subliniat că lumea tenisului trebuie să acţioneze responsabil, deoarece este cea mai bună cale de a ne ajuta unii pe alţii.

''Situaţia m-ar frustra foarte tare dacă aş fi jucătoare, deoarece nu poţi lovi mingea, nu te poţi antrena. Din acest motiv trebuie să fii calm şi să te gândeşti că toată lumea e în aceeaşi situaţie'', a concluzionat Sabatini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.