Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Scutea, propunerea de Procuror General al României, întrebată dacă magistrații ar trebui să studieze la SRI: De ce nu?

gabriela scutea

Gabriela Scutea, propunerea Ministerului Justiției pentru funcția de procuror general, a absolvit în 2012 un curs la Academia SRI. Într-un interviu la Libertatea, a spus că nu vede de ce un magistrat să nu își „aprofundeze niște lucruri” la școala SRI.

**** În 2009, Scutea a semnat protocolul SRI-PÎCCJ declarat neconstituţional în 2018. În ciuda numelor menţionate în document, protocolul nu este semnat de Tiberiu Niţu. În locul acestuia, protocolul a fost semnat de Gabriela Scutea, adjunct al procurorului general.

„Am făcut acel curs la sfârșitul mandatului meu la Parchetul General în anul 2012, și nu la început - unii au scris că am semnat protocolul ca să le mulțumesc că am făcut acest curs. L-am făcut în ideea că aveam, începând din anul 2008, diverse discuții asupra unor chestiuni care implicau zona de securitate națională și folosirea unor resurse ale SRI, de când a fost decizia CCR cu „data retention” declarată neconstituțională. M-a interesat să aprofundez niște lucruri. Atât. Nu a fost neapărat cea mai interesantă experiență educativă”, a declarat Scutea pentru Libertatea.

Întrebată dacă este de acord ca magistrații să facă cursuri la Academia SRI, Scutea a răspuns:

„De ce nu? Gândiți-vă că ei sunt desemnați autoritate pentru investigarea terorismului. Nu a fost un curs la care m-am dus eu pentru că mi-am găsit prieteni. A fost o ofertă de studii care a venit din partea Academiei, la fel cum am primit la Parchetul General oferte de studii din partea Ministerului Apărării Naționale, la fel cum din partea Ministerului Afacerilor Externe oferte de formare în pachet condensat la German Marshall Funds. Sunt lucruri de nișă care nu strică. Eu am cochetat și atunci în 2012 cu acele cursuri, pentru că mă gândeam la viitorul meu, de a accede la DIICOT, dar lucrurile s-au schimbat între timp”.

Vezi si: Variante post-Meleșcanu în Senat: cursă aprinsă în PSD / SURSE .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.