Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Zoană: O nouă lege împotriva fraudelor cu plăți electronice prin card sau mobil în atenția Parlamentului European

stiripesurse.ro
Gabriela Zoana

 

”În condițiile în care încurajăm cetățenii și companiile să utilizeze cât mai mult mijloacele de plată electronice, inclusiv plățile prin intermediul unor aplicații pentru mobil, dar nu avem legislația necesară combaterii cu succes a fraudelor de acest tip, întrucât actualul pachet de norme la nivel european datează din 2001, an în care plățile electronice nu luaseră un asemenea avânt, putem spune că avem o problemă majoră. Realitatea este că legislația europeană în materie este învechită și se impune modificarea acesteia, având în vedere avântul tehnologiei moderne, susține europarlamentarul PSD Gabriela Zoană.

În cifre oficiale, fraudele cu mijloace de plată non-cash însumează un prejudiciu anual de 2 miliarde de Euro la nivelul întregii Uniuni Europene, iar această cifră nu poate decât să crească, având în vedere faptul că sunt țări care au renunțat aproape complet la plățile cash. Cel mai cunoscut caz este cel al Suediei, unde mai puțin de 1% dintre plăți se fac folosind bancnote sau monede, restul făcându-se prin transfer bancar, cu cardul sau alte mijloace de plată electronice, incluzând aici și plățile cu monede virtuale de tip Bitcoin”, a precizat eurodeputatul Gabriela Zoană.

”Noua lege care se află în discuția europarlamentarilor privește măsuri precum: creșterea nivelului de asistență acordat victimelor fraudelor cu mijloace de plată electronice, facilitarea raportării fraudelor la centre naționale și implicarea activă a Eurojust și Europol în schimbul de date și informații privind acest gen de infracțiuni. Parlamentul European va vota o nouă lege împotriva fraudelor cu plăți electronice prin card sau mobil, infracțiuni care, așa cum am spus anterior, produc anual un prejudiciu de 2 miliarde de Euro cetățenilor și companiilor din Uniunea Europeană”, a declarat europarlamentarul Gabriela Zoană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.