Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Zoană: Renegocierea unui acord pentru Brexit este o soluție pe care nu ne-o dorim

Gabriela Zoană

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană susține că Parlamentul European nu își dorește o renegocierea unui acord pentru Brexit.

''Parlamentul European nu își dorește renegocierea acordului cu Marea Britanie, iar dacă se va pune în discuție această propunere în plen, aceasta va fi, cel mai probabil, respinsă.

În acest moment Marea Britanie este un stat membru al Uniunii Europene care a realizat că a făcut, din corectitudine politică, o mare greșeală prin inițierea Brexitului. Dacă urmărim sondajele de opinie recente din Regatul Unit și declarațiile liderilor politici, realizăm că tot ceea ce se încearcă este a se câștiga timp pentru revenirea la sentimente mai bune din partea ambelor părți. Cred că Marea Britanie își dorește să evite Brexitul, de aici și ideea inițierii unui nou referendum privind ieșirea din Uniune.

Greșeala politică a lui David Cameron, un personaj care a devenit extrem de contestat atât la el în țară, cât și la Bruxelles și în majoritatea cercurilor europene, este acum pe cale să fie plătită de întreg poporul britanic. Studiile de impact financiar arată că economia britanică va avea de suferit în urma Brexitului, însă efectele negative ale perspectivei ieșirii țării din Uniune deja se resimt puternic.

Citește și: Gabriela Firea, acuzații grave în scandalul apei potabile din București

Parlamentul Britanic a respins propunerea Theresei May și a transmis că dorește renegocierea acordului deja aprobat de către toate statele membre ale Uniunii Europene. Acest lucru, așa cum a spus și Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, are extrem de mici șanse să se întâmple.

Așa cum am mai precizat, nu se pune problema unui Brexit ”dezorganizat” – suntem pregătiți, atât la nivelul Uniunii, cât și la nivelul statelor membre, pentru orice scenariu. Aceasta presupune că, indiferent că vom avea parte de o amânare a datei ieșirii Marii Britanii din Uniune sau că această dată se va menține, ori că britanicii vor organiza un nou referendum, instituțiile europene sunt pregătite să facă față efectelor economice și sociale care ar decurge.

Totuși, britanicii trebuie să găsească o altă soluție decât renegocierea acordului pentru a câștiga timp în acest moment.'', potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.