Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gael Monfils şi Stan Wawrinka nu vor juca în turneul de la Cincinnati

www.oregonlive.com
Stan Wawrinka

rancezul Gael Monfils, locul 9 în ierarhia tenisului masculin, şi elveţianul Stan Wawrinka, aflat pe poziţia a 17-a, nu vor juca în turneul Masters 1000 de la Cincinnati, care a fost delocalizat la Flushing Meadows, în săptămâna dinaintea US Open, informează Eurosport.

După anularea turneului de la Washington, sezonul ATP va începe pe 22 august, cu turneul de la Cincinnati, ce va fi urmat imediat de US Open. În acest moment se cunoaşte lista participanţilor. Se remarcă două absenţe de marcă, Gael Monfils şi Stan Wawrinka, care au ales să nu se înscrie. În urma modificării calendarului din cauza pandemiei de COVID-19, ATP nu-i obligă pe jucători să dispute toate turneele majore.

Absenţa lui Monfils şi Wawrinka de la Cincinnati ridică inevitabil semne de întrebare legate de participarea lor la US Open. Ei ar putea decide să se concentreze asupra campaniei pe zgură, începând de la mijlocul lui septembrie la Madrid. Wawrinka se antrenează de altfel exclusiv pe zgură de câteva săptămâni.

În afara lui Monfils şi Wawrinka, toţi ceilalţi jucători majori din circuit sunt pe lista participanţilor la Cincinnati, mai puţin elveţianul Roger Federer, care a anunţat deja că nu va mai juca în 2020, şi italianul Fabio Fognini, accidentat. Rafael Nadal, deşi ezitant, figurează pe listă, cel puţin pentru moment, fiindcă este posibil ca diverşi jucători să declare forfait în zilele şi săptămânile următoare.

În altă ordine de idei, desfăşurarea turneului de la Cincinnati şi a US Open depinde de situaţia sanitară de la New York. O decizie urmează să fie luată până la sfârşitul acestei săptămâni.

Pe tabloul feminin de la Cincinnati, două absenţe de marcă sunt cea a japonezei Naomi Osaka şi a canadiencei de origine română Bianca Andreescu, câştigătoarea de anul trecut de la US Open. Au mai declarat forfait liderul mondial, australianca Ashleigh Barty, numărul 2 WTA, românca Simona Halep, şi ucraineanca Elina Svitolina.

În total, cinci dintre primele 10 jucătoare ale lumii nu vor concura Cincinnati. În afara jucătoarelor Top 10, nu vor lua startul nici Angelique Kerber, Jelena Ostapenko, Sloane Stephens şi Anastasia Pavliucenkova.

Osaka şi Andreescu nu s-au înscris deocamdată nici la US Open, unde sunt ultimele două câştigătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.