Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafă a sistemului judiciar britanic: Un infractpr eliberat din penitenciar, a fost ulterior condamnat la 33 de pedepse cu închisoare pe viață

gratii

Un britanic de 34 de ani, condamnat în trecut pentru spargeri de locuinţe şi descris ca 'unul din cei mai periculoşi infractori' din Regatul Unit, a primit luni 33 de pedepse cu închisoare pe viaţă pentru comiterea a zeci de agresiuni sexuale având ca victime femei şi copii, într-un interval de numai două săptămâni, după ce fusese eliberat eronat, transmit Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Între 21 aprilie şi până la arestarea sa pe 6 mai, Joseph McCann a comis 37 de infracţiuni, violând, agresând sexual, răpind sau sechestrând 11 victime, cu vârste între 11 şi 71 de ani, la Londra, Watford (în nord-vestul capitalei) şi în nord-vestul Angliei.

McCann va trebui să ispăşească 30 de ani de detenţie înaintea de a putea cere eliberarea condiţionată.

Dând citire sentinţei, judecătorul Andrew Edis de la tribunalul londonez Old Bailey Court l-a numit pe Joseph McCann 'un laş, o brută violentă şi un pedofil'.

'Nu aţi exprimat niciodată niciun cuvânt de regret sau îngrijorare pentru victimele dumneavoastră. Sunteţi în întregime obsedat de dumneavoastră şi vă credeţi îndreptăţit să vă folosiţi de alţi oameni în orice mod vreţi. Sunteţi un psihopat clasic; nu cred că veţi înceta vreodată să fiţi periculos', a declarat judecătorul.

Citește și: Jandarmerița bătută în timpul protestelelor din 10 august 2018 mută în forță împotriva Jandarmeriei

Inculpatul a fost absent luni din sala de judecată, invocând dureri la coloana vertebrală.

Şeful serviciului britanic de probaţiune a prezentat scuze pentru o greşeală care a dus la eliberarea automată a lui McCann în februarie, după ce ispăşise jumătate din condamnarea pentru o spargere, deşi punerea sa în libertate ar fi trebuit examinată de o comisie specializată.

Sistemul britanic de monitorizare şi reabilitare a infractorilor a devenit un subiect politic înaintea alegerilor parlamentare de joi, după ce un condamnat pentru terorism, eliberat condiţionat, a înjunghiat mortal două persoane pe Podul Londrei pe 29 noiembrie.

Prim-ministrul Boris Johnson acuză opoziţia laburistă de atitudine prea îngăduitoare faţă de infracţiuni. În replică, laburiştii acuză guvernul conservator că pune în pericol populaţia prin subfinanţarea sistemului de probaţiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.