Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAFĂ a unui ziar britanic: O femeie nevinovată, prezentată ca teroristă din Paris

terorista

O femeie nevinovată din Maroc a devenit imaginea unei teroriste care s-a aruncat în aer lângă Paris, în timpul unui raid al forţelor de ordine, după atentatele din 13 noiembrie. Tabloidul britanic Daily Mail a publicat o fotografie cu o femeie în cadă, despre care au susţinut că este Hasna Ait Boulahcen, o suspectă de terorist decedată în timpul unei acţiuni a poliţiei, în Saint-Denis, pe 18 noiembrie.

"EXCLUSIV. Un selfie extraordinar al primei femei care s-a aruncat în aer în Europa arată o jihadistă care nu a citit niciodată Coranul, îi plăcea să bea şi să fumeze şi era cunoscută pentru că a avut mulţi iubiţi", scrie Daily Mail săptămâna trecută.

Dar în fotografia realizată în baie nu era Boulahcen, ci Beni Mellal, născută Nabila Bakkatha. Femeia de 32 de ani susţine că o fostă prietenă a vândut fotografii cu ea către un jurnalist, iar ulterior fotografiile au fost publicate de cel mai citit site de ştiri din Marea Britanie.

"Nu am postat niciodată fotografii cu mine în cadă pe reţelele sociale", a declarat Bakkatha pentru CNN, într-o încercare de a-şi apăra reputaţia, potrivit Huffington Post. "Familia mea a fost şocată, iar unele rude nu mai vorbesc cu mine. Viaţa mi s-a schimbat drastic. Nu mai merg la muncă, nu mai pot să ies din casă pentru că trăiesc într-o teamă continuă", a mai afirmat femeia, adăugând că e sigură că ar avea o mulţime de probleme dacă ar vrea să călătorească în Franţa.

După afirmaţiile făcute de femeia din Maroc, Daily Mail a şters de pe pagina sa web şi de pe conturile din reţelele sociale imaginile cu în care pretindea că Bakkatha este terorista din Paris. Femeia a afirmat că va da în judecată reporterul şi pe fosta prietenă care a vândut fotografia. Şi alte publicaţii din toată lumea au preluat imaginea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.