Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAFA care-l poate duce în instanță: Donald Trump l-a pus pe avocat să spună că el a scris, nu președintele

Donald Trump nebun

Avocatul personal al lui Donald Trump, John Dowd, şi-a asumat responsabilitatea pentru conţinutul tweet-ului de sâmbătă al preşedintelui american despre concedierea fostului său consilier pe probleme de securitate naţională, Michael Flynn, o figură centrală în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, informează Reuters.

Într-un interviu cu Axios, John Dowd a declarat că mesajul pe Twitter a fost "greşeala mea" şi că el este cel care a redactat tweet-ul care a ridicat şi mai multe semne de întrebare pe tema tentativelor de a obstrucţiona ancheta referitoare la Rusia. "Nu mai scriu mesaje pe Twitter", a mai spus el, scrie agerpres.ro.

Citește și: A ieșit la iveală! Care sunt, de fapt, veniturile Andreei Esca

"A trebuit să-l concediez pe generalul Flynn pentru că l-a minţit pe vicepreşedinte (Mike Pence - n.r.) şi FBI-ul. El a pledat vinovat pentru aceste minciuni. Este păcat, pentru că acţiunile sale în timpul tranziţiei au fost legale. Nu era nimic de ascuns!" - aşa suna mesajul postat sâmbătă de Trump pe Twitter.

Potrivit postului CNN, mesajul a atras imediat atenţia criticilor lui Trump, unii calificând tweet-ul drept o posibilă recunoaştere a faptului că magnatul american a obstrucţionat justiţia, iar alţii întrebându-se dacă nu cumva Trump ştia că Flynn a minţit Biroul Federal de Investigaţii atunci când i-a cerut directorului de atunci al FBI, James Comey, să renunţe să-l mai ancheteze pe Flynn.

Citește și: Deși au trecut câteva luni, Simona Halep nu l-a iertat! Răspuns „SPUMOS” pentru premierul Tudose

Congresmanul Adam Schiff, democratul de California care face parte din Comisia pentru serviciile secrete din Camera Reprezentanţilor, a scris pe Twitter: "Dacă este adevărat, domnule preşedinte, atunci de ce aţi aşteptat atâta ca să-l concediaţi pe Flynn? De ce nu aţi luat nicio măsură decât atunci când minciunile lui au fost expuse public? Şi de ce aţi făcut presiuni asupra directorului Comey 's-o lase baltă'"?

Citește și: Antena 3 a dat lovitura! Ce a făcut de Ziua Națională televiziunea manageriată de Mihai Gâdea

Walter Shaub, fost director al Oficiului SUA pentru Etică Guvernamentală, a răspuns mesajului lui Trump tot pe Twitter: "... pur şi simplu nu m-am putut abţine să nu comentez despre Flynn. RECUNOAŞTEŢI oare că aţi ştiut că Flynn a minţit FBI atunci când i-aţi cerut lui Comey să-l lase în pace pe Flynn?" Într-un mesaj ulterior, Shaub a adăugat: "Spuneţi-ne, @realDonaldTrump, ştiaţi că Flynn a minţit FBI atunci când consilierul prezidenţial Don McGahn i-a dat peste nas lui Yates (Sally Yates, fostul procuror general interimar al SUA - n.r.) atunci când ea încerca să avertizeze Casa Albă că Flynn este compromis? Ştiaţi că Flynn a minţit FBI când, câteva zile mai târziu, aţi concediat-o pe Yates după acest avertisment?"

Citește și: A ieșit la lumină! O nouă ÎNREGISTRARE cu Cristian Pomohaci, scoasă de la „naftalină” (AUDIO)

"ASTA ESTE OBSTRUCŢIONAREA JUSTIŢIEI. @POTUS recunoaşte acum că ŞTIA că Michael Flynn a minţit FBI. Şi totuşi, Trump a încercat să influenţeze sau să oprească ancheta FBI asupra lui #Flynn", a scris pe Twitter şi congresmanul democrat Ted Lieu.

Iar un fost consilier principal al preşedintelui Barack Obama, Dan Pfeiffer, a scris tot pe Twitter: "Dacă Trump continuă să recunoască faptul că a obstrucţionat justiţia, atunci poate că Ty Cobb (consilierul special al Casei Albe însărcinat cu gestionarea răspunsului juridic şi mediatic în cazul investigaţiei privind Rusia - n.r.) are dreptate când spune că ancheta lui Mueller (Robert Mueller, procurorul special însărcinat cu ancheta privind amestecul Rusiei în scrutinul prezidenţial din SUA din 2016 - n.r.) s-ar putea încheia mai repede decât ne închipuim".

Citește și: Foarte interesant! Ea este cea care se ocupă de imaginea colosului MedLife- Ce bolid conduce ”Regina selfiurilor” din lumea bună .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.