Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafă de proporții a Berlinului: Autoritățile germane au pierdut urma martorului cheie în atentatul asupra Târgului de Crăciun de la Berlin

atentat Berlin

Berlinul nu ştie unde se află islamistul tunisian căutat pentru a răspunde la întrebările unei comisii de investigaţii cu privire la atacul asupra Târgului de Crăciun de la Berlin, din 2016, a recunoscut joi ministrul de interne german, informează dpa, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Înregistrare BOMBĂ cu viceprimarul Capitalei, despre incidentele din 10 august: 'Te fac de râs, să termin, să scap țara de niște nenorociți' (AUDIO)

"La ora actuală nu cunosc locul unde se află el", a spus Horst Seehofer la Berlin, cu referire la Bilal Bin Ammar, care a fost expulzat în februarie 2017 şi era un prieten al celui care a comis atacul asupra Târgului de Crăciun, solicitantul de azil Anis Amri.

El a intrat în contact cu Amri cu câteva ore înainte ca acesta din urmă să intre cu o camionetă în mulţimea de la Târgul de Crăciun, la 19 decembrie 2016, ucigând 12 oameni. Amri s-a ascuns atunci în Italia, unde a fost găsit şi împuşcat mortal de poliţie.

Cunoscut drept islamist radical, Bin Ammar a fost expulzat în Tunisia în februarie 2017. El continua să se afle acolo în urmă cu câteva luni.

Parlamentari ai opoziţiei germane au sugerat că expulzarea rapidă a fost una suspectă.

Referitor la faptul că expulzarea lui Bilal Bin Ammar a fost prematură, Seehofer a declarat că membrii comisiei vor decide asupra acestui lucru. El a spus că poate înţelege decizia de a-l expulza pe Bin Ammar din Germania, pentru că la acea vreme nu exista o legătură dovedită cu atacul.

Potrivit lui Seehofer, guvernul depune în prezent eforturi pentru a stabili locul unde se află acesta în prezent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.