stiripesurse.ro

 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

GAFĂ de proporţii a celor de la CAS Prahova: 18.000 de români au fost afectaţi / FOTO

Gafă de proporţii a celor de la CAS Prahova. 18.000 de români au fost afectaţi. Deşi datele de identificare ale unei persoane fizice se numără printre datele cu caracter personal protejate prin lege, Casa de Asigurări de Sănătate Prahova a publicat pe internet o listă cu peste 18.000 de prahoveni (nume, prenume, adresă completă). Motivul? Aceştia ar trebui să afle astfel că pe numele lor au fost emise carduri de sănătate, care au fost returnate de Poşta Română instituţiei emitente.

Citeşte şi: În ciuda ameninţărilor Consiliului Europei, Polonia a luat o decizie controversată

Tabelul cu numele a 18.607 de persoane a fost publicat pe cnas.ro şi cuprinde date cu caracter personal precum adresele complete ale acestora. Mai mulţi avocaţi consultaţi de redactia observatorulph.ro au susţinut că publicarea pe internet a adresei complete a unei persoane este ilegală. Asta deoarece se încalcă prevederile Legii nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. Astfel, la articolul 3 din legea amintită datele cu caracter personal sunt definite ca "orice informaţii referitoare la o persoană fizică identificată sau identificabilă; o persoană identificabilă este acea persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în mod particular prin referire la un număr de identificare ori la unul sau la mai mulţi factori specifici identităţii sale fizice, fiziologice, psihice, economice, culturale sau sociale".

Citeşte şi: Avertismentul Angelei Merkel pentru România: 'Asta e condiţia'

Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Prahova au declarat că au publicat lista cu cele aproape 19.000 de persoane împreună cu adresele lor complete pentru ca acestea să se regăsească mai uşor printre cei cărora Poşta le-a returnat cardurile de sănătate la instituţia emitentă. "Sunt foarte multe nume comune, precum Ionescu sau Popescu, aşa că fiecare trebuia să se identifice pe lista respectivă după adresă. Menţionăm că au fost scoase date cu caracter personal precum CNP-urile" au declarat reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Prahova, spun cei de la Realitatea TV.

Citeşte şi: Oamenii legii au decis soarta jihadistului din Craiova: Ce se întâmplă cu adolescentul / VIDEO

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.