Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAFĂ uriaşă în programul de guvernare: Măsuri INTERZISE de UE

Romania UE

Noul program de guvernare care va fi supus votului în Parlament, la învestirea Guvernului Tudose, propune o modificare radicală a sistemului de impozitare. Doar că respectiva modificare este intezisă de Uniunea Europeană.

Vezi şi: Guvernul Tudose vine cu un nou Program de guvernare şi taxe noi. Principalele schimbări/ DOCUMENT

Potrivit documentului, de la 1 ianuarie 2018 ar urma să se renunţe la cota unică de impozitare şi să se introducă un impozit diferenţiat, raportat nu la profitul firmelor, ci la cifra de afaceri. Măsura ar viza aplicarea unei impozitări stricte asupra companiilor care îşi reduc artificiat profitul din acte, prin scheme de optimizare fiscală. Există însă şi probleme.

Impozitul pe cifra de afaceri ar genera dificultăţi majore pentru companiile noi şi pentru cele care efectuează modernizări. Dincolo de acest lucru, chestiunea cea mai gravă este incompatibilitatea dintre impozitul pe cifra de afaceri şi legislaţia Uniunii Europene.

În anul 1977, odată cu reglementarea TVA, Uniunea Europeană a introdus o interdicţie împotriva altor impozite pe cifra de afaceri (Directiva 77/388/CEE). O astfel de taxă pe cifra de afaceri, nefiind deductibilă, ar împiedica libera circulaţie a mărfurilor şi serviciilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.