Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GAFE în lanț: Cum a ajuns Constanța să raporteze 10% din cazurile noi de COVID-19 din România

medlife.ro
test covid-19

Judeţul Constanţa a raportat 970 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, cele mai multe de la începutul pandemiei, situându-se după Bucureşti, în bilanţul transmis vineri de autorităţi. Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa susţine că numărul mare de cazuri pozitive este dat de introducerea în sistem a unor teste lucrate zilele trecute.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, ultimele zile arată că în judeţ media este de 430 de confirmări, scrie news.ro.

Citește și: Situație dificilă pentru fostul deputat PSD Cristian Rizea: Igor Dodon i-a respins cerere de azil politic

"Conform DSP Constanţa, numărul crescut de cazuri pozitive raportate astăzi în judeţul Constanţa este determinat de introducerea în sistem, în ultimele 24 de ore, a unui număr semnificativ de teste lucrate în zilele precedente. O medie a ultimelor zile arată faptul că, în judeţul Constanţa, sunt zilnic undeva în jurul a 430 de confirmări. Din cauza faptului că la testele prelevate într-o zi durează, uneori, câteva zile până la aflarea rezultatului, apar zile cu raportări fie scăzute (exemplu fiind 11 noiembrie, cu 115 cazuri confirmate), fie ridicate (exemplul cel mai elocvent fiind astăzi)”, a transmis Prefectura Constanţa.

Sursa citată a menţionat că, de la începutul lunii noiembrie, aceste date sunt introduse în platforma naţională Corona-Forms direct de laboratoarele care efectuează testele, nu de DSP Constanţa.

Citește și: Cercetătorii au descoperit o nouă genă „ascunsă” în SARS-CoV-2! Ce arată, mai exact, descoperirea

Prefectura a arătat că în judeţ sunt două focare semnificative, care în ultimele zile au înregistrat creşteri: 28 de persoane la un club sportiv din judeţ şi 20 de persoane la un cămin de bătrâni.

Judeţul Constanţa a raportat, vineri, 970 de teste pozitive de COVID-19, situându-se pe locul 2 după Bucureşti, care a avut 1.114. De asemenea, acesta este şi cel mai mare număr înregistrată în 24 de ore în judeţ, din martie şi până în prezent. De la începutul pandemiei, în judeţul Constanţa au fost înregistrate aproape 10 mii de cazuri de îmbolnăvire. Rata incidenţei cazurilor cumulate pe ultimele 14 zile este în judeţul Constanţa de 4,66, iar în municipiul Constanţa de 6,98.

Citește și: Solicitare către MApN! Se cere degradarea generalului Gabriel Oprea și retragerea decorațiilor acordate .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.