Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Găgăuzia a demarat pregătirile pentru alegerile noului bașcan

Flikr
Gagauzia

Comisia Electorală Centrală (CEC) din Autonomia Găgăuză a început pregătirile pentru scrutinul care va avea loc în această primăvară și în care se va decide cine va fi noul bașcan al autonomiei.

Postul public de televiziune transmite că, pentru desfășurarea acestor alegeri, se vor aloca aproape 3 milioane de lei, transmite Realitatea.

Pe 30 aprilie, urmează să fie ales bașcanul Găgăuziei, dar și doi deputați ai Adunării Populare – unul din orașul Vulcănești și altul – din satul Cioc-Maidan.

Fiind întrebat, dacă starea de urgență instituită pe tot teritoriul Republicii Moldova până pe 6 aprilie ar putea influența acest scrutin, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat că au fost create „toate condițiile pentru ca alegerile să poată avea loc liber, conform legislației”.

Și președintele Comisiei Electorale Centrale de la Comrat a precizat că procedura se desfășoară conform Codului electoral.

„Am adoptat o rezoluție privind estimarea costurilor alegerilor pentru Adunarea Populară și șeful Autonomiei Găgăuze. Vom lucra cu listele electorale, așa cum prevede Codul electoral. Totodată, am solicitat Comisiei Electorale Centrale de la Chișinău să ne ofere acces la registrul alegătorilor. Listele noastre vor fi întocmite de autoritățile locale, dar vor fi verificate în baza registrului CEC al Republicii Moldova”, a declarat Iana Kovalenko, președinta CEC, UTA Găgăuzia.

Actualul bașcan al Autonomiei Găgăuze, Irina Vlah, a ocupat această funcție două mandate la rând și, conform legii, nu va mai putea participa în cursa electorală. Alegerile vor fi considerate valabile dacă la primul tur de scrutin se va prezenta cel puțin o treime dintre cetățenii înscriși pe listele electorale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.