Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Găgăuzia devine stat în stat în Republica Moldova - Reacția bașkanului de la Comrat după răcirea relațiilor diplomatice dintre Chișinău și Moscova

captura youtube
Evghenia Guţul

Găgăuzia doreşte să deschidă o reprezentanță la Moscova, dar din cauza sabotajului de la Chișinău, acest lucru va dura mai mult decât se aștepta. Această declarație a fost făcută de șeful entității teritoriale autonome (başkan), Evghenia Guțul, într-un interviu acordat RIA Novosti.

"Deocamdată, este dificil să precizăm o dată exactă, din cauza sabotării activității noastre de către Chișinău, de aceea implementarea acestui proiect va dura ceva mai mult decât a fost planificat. Cu toate acestea, există o dorință reciprocă de a coopera, ceea ce înseamnă că ne vom deschide cu siguranță reprezentanța acolo" - a subliniat Guțul. Amintim că, în luna mai, Camera de Apel din Comrat a validat victoria candidatului din partea Partidului "Şor" la alegerile pentru șefia Găgăuziei. După cum s-a precizat, această decizie a fost luată pe fondul verificărilor buletinelor de vot de către autoritățile moldovene. Şefa Găgăuziei a mai declarat că este pregătită pentru un dialog cu Chișinăul.

"În ciuda divergenţelor care au avut loc, sunt gata să stabilesc un dialog cu autoritățile din Republica Moldova "…"Am demarat activitatea şi vom începe cu formarea unei echipe" - a spus Guțul. Anterior, Găgăuzia a cerut Republicii Moldova să restabilească puterile autonomiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.