Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Găgăuzii din Moldova îi cer lui Vladimir Putin să alimenteze separat autonomia și să îi 'aprovizioneze cu gaze la un preţ special sau gratuit'

gagauzia

Deputaţii Adunării populare a Găgăuziei (APG) i-au trimis o scrisoare preşedintelui rus Vladimir Putin, cu cererea de alimentare separată cu gaze a autonomiei situate în sudul Moldovei, unde locuiesc în mod compact găgăuzii.

Potrivit Infotag, acest lucru a fost anunţat la un briefing de marţi de deputatul Victor Petrov, care consideră că "o astfel de livrare este posibilă".

Potrivit acestuia, în mesaj, deputaţii cer autorităţilor ruse să acorde "asistenţă umanitară populaţiei autonomiei".

"Poporul rus a întins întotdeauna o mână de ajutor şi a oferit sprijin în momentele critice când situaţia părea fără speranţă", a citat el din mesaj.

Autorii solicitării consideră că Găgăuzia ar trebui "aprovizionată cu gaze la un preţ special sau gratuit, ca ajutor umanitar, iar locuitorilor autonomiei ar trebui să li se acorde despăgubiri care să acopere parţial sau integral plata gazului".

Copii ale mesajului au fost transmise şi şefului adjunct al Administraţiei prezidenţiale ruse, Dmitri Kozak, ambasadorului Rusiei în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, şi şefului Consiliului de administraţie al Gazprom, Aleksei Miller.

În timp ce aşteaptă un răspuns de la Putin, deputaţii au promis că vor organiza importuri de alimente în Găgăuzia, pentru a fi distribuite în rândul populaţiei autonomiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.