Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Când lumea nu mai știe ce să inventeze: găini într-un glob de sârmă! Cine și de ce a produs un astfel de dispozitiv

.reddit.com
gaini glob sarma

"Chicken Orb" este o sferă realizată din sârmă metalică care permite găinilor să se deplaseze și să se hrănească liber, împiedicându-le în același timp să sară pe straturile de flori și în alte locuri în care nu ar trebui să intre.

Chicken Orb există de cel puțin câțiva ani, dar abia recent a început să atragă atenția după ce fotografii și videoclipuri cu el în acțiune au început să devină virale pe internet. Totul a pornit de la ideea greșită că globul de sârmă metalică era de fapt un fel de armură pentru găini, concepută pentru a oferi protecție împotriva prădătorilor, permițând în același timp păsării domestice libertatea de a se hrăni și de a se deplasa în liniște.

Acest lucru a declanșat dezbaterea în rândul proprietarilor de găini, mulți dintre ei criticând dispozitivul ca fiind inutil, deoarece acesta nu acționa decât ca un "ambalaj pentru mâncare la pachet" pentru păsările de pradă și nu făcea nimic pentru a opri prădătorii vicleni precum vulpile sau dihorii.

content-image

"Aceasta este o idee teribilă. Cel mai probabil ar provoca multă panică la o găină", a scris un utilizator Reddit.

"Este ca o cutie "la pachet" pentru coioți și urși. Vă rugăm să nu le folosiți", a comentat altcineva.

Desigur, Chicken Orb nu a fost niciodată conceput ca o armură pentru animale. Dacă verificați pagina de întrebări frecvente a producătorului, acesta afirmă în mod clar că este menit să împiedice găinile să sară pe straturile de flori sau în alte spații în care nu ar trebui să sară, permițându-le în același timp să se deplaseze și să se hrănească. Totuși, acest lucru nu a eliminat automat controversa din ecuație, scrie odditycentral.com.

Au existat încă o mulțime de oameni care au criticat invenția ca fiind periculoasă pentru păsări, deoarece le punea în pericol de a-și rupe picioarele sau chiar gâtul dacă se rostogoleau pe suprafețe inegale.

"Pare a fi o tortură inutilă de dragul distracției voastre", a spus o persoană.

"Pare crud și periculos. Dacă ar fi fost un obiect de succes se pare că ar fi existat multe videoclipuri cu orbe de pui. Eu nu pot găsi decât câteva de la producător", a intervenit altcineva.

Nu este clar cât de popular este Chicken Orb printre proprietarii de pui, dar cu siguranță a primit multă publicitate gratuită în ultima vreme.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.