Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gala dedicată rtiştilor români care au intrat în istoria evenimentului, la Cerbul de Aur

Televiziunea Romana
cerbul de aur sigla

Festivalul Internaţional 'Cerbul de Aur' se va deschide, pe 29 august, la Braşov, cu un spectacol de gală consacrat artiştilor români care au intrat în istoria evenimentului.

Potrivit unui comunicat al Televiziunii Române transmis Agerpres, prima seară este o sărbătoare a laureaţilor festivalului, de la Luminiţa Dobrescu, primul artist român care a câştigat Marele Trofeu, la Paula Seling, Monica Anghel, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Laurenţiu Cazan, Nico, Doru Tufiş, Proconsul, Ovi, Luminiţa Anghel, Narcisa Suciu sau Răzvan Krivach.

Publicul va avea posibilitatea să se reîntâlnească cu piesele rămase în memoria festivalului, organizatorii pregătind un potpuriu cu melodiile care le-au adus artiştilor premii: "Say something", "Dau viaţa mea pentru o iubire", "Cerul", "Of, inimioară", "Spune-mi", "Inimă, nu fi de piatră", "Je t'aime", "Noapte caldă".

"Gala care deschide, în acest an, festivalul va fi una dintre cele mai emoţionante componente ale ediţiei aniversare. Momentele care o alcătuiesc vor trezi, cu siguranţă, amintirile celor care au urmărit 'Cerbul de Aur' de-a lungul ediţiilor anterioare şi vor reprezenta o adevărată galerie de portrete a artiştilor de valoare care au urcat pe podiumul acestui eveniment organizat de Televiziunea Română. Va fi un adevărat festin pentru iubitorii muzicii româneşti de calitate!", a afirmat Smaranda Vornicu, directorul Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, citată în comunicat.

Alături de artiştii români, pe scenă va urca artista italiană Gigliola Cinquetti, câştigătoarea marelui Trofeu Eurovision Song Contest 1964 şi invitată la a doua ediţie a 'Cerbului de Aur', în anul 1969. Legendă a muzicii italiene, Gigliola Cinquetti va deschide seria recitalurilor din prima seară.

În seara inaugurală vor mai susţine recitaluri Andra, laureată a ediţiei din 2005, şi interpretul de fado Paulo Braganza. Artistul portughez va interpreta piese din repertoriul Mariei Tănase în registrul unic al muzicii fado.

Reprezentanţii României la cea mai recentă ediţie Eurovision, trupa The Humans, vor cânta, în premieră, două piese proaspăt înregistrate în studio, dar şi câteva melodii care au rămas în memoria ediţiilor anterioare ale 'Cerbului de Aur'.

La ediţia aniversară a 'Cerbului de Aur' vor susţine recitaluri Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla's Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, James Blunt, Amy Macdonald, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, Edvin Marton şi vedeta Galei, Nicole Scherzinger.

Secţiunea concurs va avea 18 protagonişti. Artişti din 15 ţări vor încerca să obţină Marele Trofeu 'Cerbul de Aur'.

Desfăşurat în perioada 29 august - 2 septembrie în Piaţa Sfatului din Braşov, în anul Centenarului şi semicentenarului 'Cerbului de Aur', festivalul va avea un format special: o gală aniversară, două zile de concurs, o gală a festivalului, spectacolul România Centenar şi evenimente adiacente.

Biletele pentru festival sunt disponibile pe site-ul Eventim şi în reţeaua partenerilor săi: Orange, Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărtureşti, Diverta şi Humanitas.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Festivalul Internaţional "Cerbul de Aur" a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. A devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.