Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gala Premiilor UNITER 2018: Trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal i-a fost atribuit lui Victor Rebengiuc

LANSARE - MANUAL DE ISTORIE

Victor Rebengiuc a primit, luni seară, trofeul pentru cel mai bun actor în rol principal pentru rolul rolul Bérenger întâiul din spectacolul “Regele moare”, de Eugène Ionesco, regia Andrei şi Andreea Grosu la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti la cea de-a 26-a ediţie a Galei Premiilor Uniunii Teatrale din România, care se desfăşoară într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Arhiepiscopală şi Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia.

"Este vorba despre o colaborare foarte reuşită. O echipă capabilă, nişte oameni deosebiţi, care au înfiinţat un teatru al lor, colegii mei toţi actori, mai tineri decât mine, şi iată un premiu pe care mi-aş fi dorit să fie dat unui actor mai tânăr. Eu sunt vechi, sunt de 62 de ani pe scenă. Am mai luat premii, nu pot să spun că nu-mi place. Dar un premiu nu mă schimbă. Nu am devenit ceva ce nu mai există pe lumea asta. (...) Mai sunt multe trepte de urcat (...) Să ne păstrăm modestia şi să vă mulţumesc din suflet pentru premiul pe care mi l-aţi dat", a mărturisit Victor Rebengiuc la primirea premiului.

Contracandidaţii lui Viictor Rebengiuc au fost Andrei Huţuleac pentru rolul titular din spectacolul “Hamlet”, de William Shakespeare, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză la Teatrul Metropolis Bucureşti şi Ervin Szűcs pentru rolul Prior Walter din spectacolul serial “Îngeri în America” (Partea I: „Sfârşitul lumii e aproape” şi Partea a II-a: „Perestroika”) de Tony Kushner, direcţia de scenă Victor Ioan Frunză la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Juriul final a fost format din Dragoş Buhagiar, Marina Constantinescu, Marcel Iureş, Ana Ularu şi Alexa Visarion.

Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.

Premiile au fost acordate pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului UNITER, în şedinţa din data de 26.02.2018.

Gala Premiilor UNITER 2018 este prezentată de actorul şi regizorul Ion Caramitru, preşedintele Senatului Uniunii, şi este transmisă în direct de TVR 1, TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.