Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gala Premiilor UNITER 2018: Yuri Kordonsky a fost desemnat cel mai bun regizor

UNITER
UNITER

Yuri Kordonsky a primit trofeul pentru cea mai bună regie a spectacolului "Incredibila şi trista poveste a candidei Erendira şi a bunicii sale fără suflet", de Gabriel Garcia Marquez, producţie a Teatrului German de Stat, la cea de-a 26-a ediţie a Galei Premiilor UNITER care are loc într-un pavilion amplasat pe esplanada dintre Catedrala Arhiepiscopală şi Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia.

Rivalii la premiu au fost Radu Afrim pentru regia spectacolului Dacă am gândi cu voce tare de Adnan Lugonić, în adaptarea regizorului la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova şi Victor Ioan Frunză pentru regia spectacolului serial "Îngeri în America" (Partea I: „Sfârşitul lumii e aproape” şi Partea a II-a: „Perestroika”) de Tony Kushner, la Teatrul Maghiar de Stat Cluj.

Yuri Kordonsky va monta la Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti spectacolul "Romeo şi Julieta", a anunţat Ion Caramitru în premieră.

Juriul final a fost format din Dragoş Buhagiar, Marina Constantinescu, Marcel Iureş, Ana Ularu şi Alexa Visarion.
Conform statutului Uniunii Teatrale din România, Senatul UNITER acordă în cadrul Galei Premiilor UNITER premiul de excelenţă, premiile pentru întreaga activitate şi premiile speciale.

Premiile au fost acordate pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului UNITER, în şedinţa din data de 26.02.2018.

Gala Premiilor UNITER 2018 este prezentată de actorul şi regizorul Ion Caramitru, preşedintele Senatului Uniunii, şi este transmisă în direct de TVR 1, TVR 3, TVR Internaţional şi TVR Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.