Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Galaţi: Hărţi de risc pentru cutremure şi alunecări de teren de aproape 800.000 de lei, fără TVA

hindustantimes.com
cutremur

Un număr de 19 localităţi din judeţul Galaţi, dar şi Faleza Dunării şi a Brateşului, vor avea hărţi de risc natural pentru cutremure şi alunecări de teren, pentru realizarea acestora fiind alocată suma de aproape 800.000 de lei, fără TVA, banii fiind asiguraţi în proporţii egale de Consiliul Judeţean şi Ministerul Dezvoltării, potrivit NEWS.RO.

Citeşte şi: Atac FĂRĂ PRECEDENT la adresa lui Jean-Claude Junker: 'E un IMPOSTOR şi o RUŞINE pentru Uniunea Europeană...'

Conducerea Consiliului Judeţean Galaţi a anunţat, vineri, într-un comunicat, ca a emis un ordin de începere a lucrărilor pentru elaborarea de hărţi de risc natural pentru cutremure şi alunecări de teren.

În acest scop, CJ Galaţi a semnat contractul pentru elaborarea hărţilor de risc, cu o valoare de 787.078 lei, fără TVA, cu  firma SC Search Corporation SRL, subcontractant fiind SC Geotec Consulting SRL care va realiza studiile geotehnice.

“Proiectul prevede realizarea hărţilor de risc pentru Faleza Dunării, a Brateşului, dar şi pentru 19 localităţi din judeţ care se confruntă cu alunecări de teren. Se vor realiza analize fizico-geografice, determinări privind condiţiile de producere şi efectele cutremurelor şi alunecărilor de teren, scenarii de risc seismic, documentaţii privind lucrările de menţinere sau refacere a stabilităţii versanţilor, dar şi o strategie pentru prevenirea şi atenuarea efectelor fenomenelor naturale. Nu trebuie confundate cu hărţile de risc la inundaţii, care sunt întocmite de către Administraţia Naţională Apele Române. Jumătate din această sumă va fi suportată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi, iar cealaltă jumătate va fi asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Cele 19 localităţi pentru care se vor elabora hărţi de risc natural pentru cutremure şi alunecări de teren sunt:  Cerţeşti, Bereşti-Meria, Suceveni, Cavadineşti, Bălăşeşti, Bereşti, Vânători, Băleni, Brăhăşeşti, Corni, Cosmeşti, Cuca, Gohor, Nicoreşti, Pechea, Slobozia Conachi, Smârdan, Ţepu şi Valea Mărului.

Potrivit reprezentanţilor CJ Galaţi, hărţile de risc sunt necesare pentru identificarea, localizarea şi delimitarea zonelor expuse la cutremure şi alunecări de teren şi pentru elaborarea planurilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism, în vederea instituirii măsurilor specifice privind atenuarea riscurilor, realizarea construcţiilor şi utilizarea terenurilor.Durata de implementare a proiectului este de opt luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.