Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Galați - Un cal bătut de stăpânul său a fost salvat și transportat într-un adăpost

agrointel.ro
gunoi grajd cal

Un cal care era bătut de stăpânul său a fost salvat și transportat într-un adăpost. Incidentul s-a produs într-o localitate din județul Galați, iar polițiștii au început o anchetă după ce au văzut imagini cu bărbatul care lovea cu un băț animalul căzut la pământ, notează mediafax.

După ce au văzut pe un site de socializare imagini cu un bărbat care lovește un cal căzut la pământ, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de „rănirea sau schingiuirea animalelor".

Din verificări a rezultat că bărbatul care lovește animalul este chiar proprietarul acestuia. Este vorba despre un bărbat, de 55 de ani, din satul Fântânele, comuna Scânteiești.

Polițiștii susțin că la audieri, bărbatul a încercat să inducă în eroare anchetatorii declarându-le că animalul nu se mai află în posesia sa, întrucât l-a vândut unei persoane din altă localitate. Polițiștii au constatat însă, că bărbatul ascunsese calul într-un grajd din curtea locuinței și că animalul fusese maltratat.

Că urmare, a fost emis un ordin de plasare a animalului în adapost, pe o perioadă de 45 de zile, cabalina fiind transportată la Grădina Zoologică Galați, unde va beneficia de adăpost, hrană și tratament medical.

Conform legislației în vigoare, într-un interval de 30 de zile de la finalizarea acestei perioade, deținătorul poate solicita restituirea animalului, având însă obligația să achite cheltuielile făcute cu întreținerea și tratamentul medical al acestuia.
În caz contrar, animalul se consideră abandonat și rămâne în adăpost.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.