Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Galeria Courtauld, închisă în 2018 pentru renovări, îşi va redeschide porţile în noiembrie

smartradio.ro
 Marea Britanie autobuz londra

Galeria Courtauld, închisă publicului în 2018 pentru lucrări de renovare, îşi va redeschide porţile în noiembrie, când va pune din nou în valoare spectaculoasa colecţie de tablouri impresioniste, a anunţat miercuri muzeul londonez, potrivit AFP.

''După un an incredibil de dificil pentru arte, suntem, cu adevărat nerăbdători să găzduim din nou vizitatori'', a spus cu bucurie Deborah Swallow, directoarea Institutului Courtauld şi a muzeului fondat în 1932, cu prilejul unei conferinţe de presă.

Renovarea stucaturilor, restructurarea sălilor, crearea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi: galeria Courtauld, situată în cadrul Somerset House, clădire istorică pe malul Tamisei, s-a îmbrăcat în haine noi în urma unor lucrări care au costat mai multe zeci de milioane de lire sterline, scrie Agerpres.ro.

Renovarea a avut drept scop ''să facă arta mai accesibilă şi să democratizeze istoria artei pentru o nouă generaţie de entuziaşti'', a explicat Swallow.

Printre cele mai importante lucrări de renovare realizate se numără refacerea completă a ''Great Room'', cel mai vechi spaţiu expoziţional din capitala britanică, unde Royal Academy şi-a ţinut faimoasele expoziţii de vară în perioada 1780-1836.

Finanţată de fundaţia LVMH cu o sumă pe care galeria nu a dorit să o dezvăluie pentru AFP, renovarea acestui spaţiu, rebotezat ''Great Room LVMH'', se va bucura de o atenţie specială cu prilejul redeschiderii, găzduind cel mai importante tablouri impresioniste şi post-impresioniste ale muzeului.

Într-un spaţiu complet regândit şi deschis, vizitatorii vor putea admira celebre tablouri de Cézanne, Manet, van Gogh, Modigliani, Seurat, Degas, Gauguin, Renoir şi Monet. Printre cele mai cunoscute lucrări se numără ''Autoportret cu urechea bandajată'', de van Gogh şi ''Un bar la Folies Bergere'', de Edouard Manet.

''Va fi un exemplu fantastic de impresionism şi post-impresionism în ceea ce are acesta cel mai bun'', a Ernst Vegelin van Claerbergen, directorul galeriei, lăudându-se cu ''volumul spectaculos'' al noii săli, anterior împărţită artificial în patru spaţii de mici dimensiuni.

Renovarea restului muzeului a fost, printre altele, finanţat printr-o donaţie de 10 milioane de lire sterline (11,62 de milioane de euro) oferită de un cuplu de filantropi, familia Blavatnik, şi o sumă de 11 milioane de lire sterline (12,8 milioane de euro) provenite din National Lottery Heritage Fund.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.