Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GALERIE FOTO - Mai multe capre negre au fos pozate în Munții Bucegi

Mai multe capre negre au fost fotografiate în Munții Bucegi, în timpul unei acțiuni de monitorizare a faunei. Acțiunea s-a desfășurat în zonele greu accesibile, unde obișnuiesc să stea caprele negre. Un angajat al companiei naționale Romsilva a fotografiat caprele negre în timp ce se afla într-o acțiune de monitorizare. Ulterior, fotografiile au fost publicate pe Facebook, relatează Mediafax.

„Capre negre în Parcul Natural Bucegi într-o serie de fotografii superbe realizate de colegul nostru Vali Bălan în timpul acțiunilor de monitorizare a faunei din parc,”, scrie pe pagina de Facebook a companiei Romsilva.

Fotografiile sunt însoțite de o serie de explicații despre caprele negre.

„Caprele negre sunt perfect adaptate zonei montane. Au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna consumă mușchi sau licheni. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp”, au explicat reprezentanții Romsilva.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

Parcul Natural Bucegi este situat în centrul țării și are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt pădur.

content-image

content-image

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.