Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GALERIE FOTO - VIDEO Inundațiile fac RAVAGII în România: peste 100 de persoane evacuate și peste 200 de locuințe au fost inundate

ISU Prahova
Inundații Prahova

Un număr de 76 de locuinţe şi 132 de gospodării din 15 localităţi din judeţul Prahova au fost afectate de inundaţiile din ultimele ore, peste 100 de persoane fiind evacuate din calea apelor, a informat, sâmbătă dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, reltează Agerpres.

Citește și: Ziua Copilului este sărbătorită prin spectacole aeriene la Clinceni și Brașov

Potrivit sursei citate, pe timpul nopţii de vineri spre sâmbătă, pompierii au monitorizat zonele inundabile şi cele afectate, respectiv Lapoş şi Sângeru, verificând creşterea debitelor pe Cricovul Sărat şi afluenţii acestuia.

Totodată, în comuna Sângeru, unde o femeie şi patru copii au fost luaţi de ape vineri seara, s-au format şase echipe mixte, care au verificat dacă mai sunt persoane în locuinţele aflate în zona inundată. Un alt copil, în vârstă de 5 ani, a fost salvat, fiind surprins pe o insuliţă formată între malurile Cricovului Sărat.

În satul Radila au fost salvaţi 3 adulţi şi 4 copii, iar la Dârvari, un adult a fost scos din viitură. În comuna Valea Călugărească, satul Dârvari, pe DJ 101F, din cauza unei viituri, un microbuz, cu 25 pasageri, a derapat într-un şanţ, oamenii fiind evacuaţi cu ajutorul salvatorilor.

În localitatea Lapoş, s-a produs o viitură care a afectat mai multe locuinţe, anexe gospodăreşti, autoturisme şi animale. Totodată, 100 de persoane au fost evacuate, acestea fiind cazate temporar la rude. În Valea Călugărească, 29 de persoane au fost evacuate din calea apelor.

În Sinaia, pompierii au acţionat pentru degajarea carosabilului inundat şi a unui autoturism surprins de de ploaia abundentă, iar în Ploieşti, au evacuat apă dintr-o locuinţă şi subsolurile unei şcoli şi al Spitalului Judeţean.

"Pompierii prahoveni au intervenit în cursul zilei de vineri şi noaptea de vineri spre sâmbătă cu motopompe şi alte mijloace pentru evacuarea apei din 15 locaţii, respectiv Berceni, Valea Călugărească, Gherghiţa, Râfov, Albeşti Paleologu, Dumbrava, Câmpina, Sângeru, Lapoş, Urlaţi, Mizil, Sinaia, Ploieşti, Ceptura şi Bălţeşti, fiind afectate 76 locuinţe şi 132 gospodării. (...) 162 pompieri militari cu 31 mijloace au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de protecţie a comunităţilor precum şi pentru evacuarea apei din zonele inundate. Preventiv, la nivelul judeţului au fost transmise mesaje de avertizare pentru populaţie, prin intermediul sistemului Ro-ALERT, la primirea avertizărilor de tip now casting de cod portocaliu şi roşu. Pompierii rămân la datorie, pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situaţiei din zonele vizate precum şi evoluţia acesteia", conform purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae.

O undă de viitură a surprins vineri seara, în localitatea Sângeru, o femeie şi 4 copii, aceştia fiind luaţi de ape. Femeia a fost salvată, însă cei 4 copii, cu vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani, au fost daţi dispăruţi. Echipajele de pompieri au găsit unul dintre copii, în vârstă de 3 ani, care se afla în stop cardio - respirator, s-au executat manevre de resuscitare, însă din nefericire, a fost declarat decedat de către echipajul medical sosit la locul evenimentului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.