Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GALERIE VIDEO Dramă în Japonia: 50 de morți, iar 1,3 milioane de persoane au primit ordin de evacuare din cauza ploilor torențiale

REUTERS/Thomas Mukoya
kenya inundații

Peste 1,3 milioane de locuitori ai insulei japoneze Kyushu (sud) au primit ordin de evacuare pe fondul ploilor torenţiale înregistrate marţi, în timp ce numărul deceselor provocate de aceste intemperii pe insulă a crescut la 50, au informat autorităţile locale, potrivit DPA, relatează Agerpres.

Citește și: A început sesiunea SPECIALĂ a Bacalaureatului. Elevii susțin proba obligatorie a profilului, la matematică sau istorie: 12 tineri dau examenul în Capitală

O femeie de 87 de ani a fost confirmată decedată după ce a fost descoperită în casa sa inundată din oraşul Omuta luni seara - aducând bilanţul deceselor în urma ploilor torenţiale care s-au abătut de sâmbătă asupra insulei la 50, a raportat agenţia de presă Kyodo, citând oficialităţi locale.

Două centre de evacuare temporară din oraş, în care fuseseră găzduite circa 200 de persoane, au fost inundate, a precizat Kyodo.

Agenţia de Meteorologie din Japonia a emis o alertă de ploi abundente vizând prefecturile Saga, Nagasaki şi Fukuoka de pe insula Kyushu luni şi a solicitat rezidenţilor să fie în "alertă maximă"

Agenţia a ridicat avertismentul cu puţin înainte de prânz marţi, însă a avertizat cu privire la producerea de inundaţii, alunecări teren şi ieşirea din matcă a râurilor în mai multe părţi din Japonia.

Se preconizează că un front ploios sezonier va continua să aducă precipitaţii abundente asupra insulei Kyushu şi a altor părţi ale ţării şi marţi, inclusiv în zonele afectate de inundaţii din prefectura Kumamoto (Kyushu), potrivit agenţiei.

În total, 565 de şcoli au fost închise temporar marţi în nouă prefecturi japoneze, printre care şi Hiroshima şi Shizuoka.

Alunecările de teren şi inundaţiile cauzate de ploile abundente au afectat mai multe zone rurale din Kumamoto în weekend. Patruzeci şi nouă de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 11 sunt date dispărute, au declarat oficialii locali. Condiţiile meteorologice nefavorabile au împiedicat operaţiunile de căutare şi salvare.

Citește și: Zi de foc pentru Darius Vâlcov - așteaptă sentința într-un dosar de corupție

Întreruperea apei cauzată de intemperii a afectat peste 2.100 de gospodării din Kumamoto şi Kagoshima, a declarat guvernul, în timp ce circa 6.500 gospodării nu aveau energie electrică în prefecturile Oita, Kagoshima şi Kumamoto marţi dimineaţă.

Meteorologii au prognozat precipitaţii de până la 250 de milimetri pentru nordul insulei Kyushu şi pentru insula Shikoku şi de până la 200 de milimetri pentru estul şi centrul Japoniei până miercuri la prânz, a adăugat agenţia meteorologică niponă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.