Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GALERIE FOTO VIDEO - Polonezii au răbufnit: proteste MASIVE din cauza noii legi privind interzicerea avortului

tw
Varșovia, protest, avort

Mii de oameni au protestat, sâmbătă, în Polonia, împotriva unei decizii a Tribunalului Constituțional, care interzice aproape în totalitate avortul, relatează Mediafax.

Mii de oameni s-au strâns în Varşovia, cu mesaje precum „Acesta este un război” şi „Distanţare de 1,5 m de uterul meu”, pentru a protesta împotriva deciziei. În ciuda restricţiilor care limitează adunările publice, estimările presei poloneze spun că la protest au participat peste 15.000 de oameni, în oraşele Poznan, Varşovia şi Cracovia.

Citește și: Evreii, REVOLTAȚI că obiectele lui Hitler au fost vândute la o licitație cu 190.000 de euro: 'Contribuie la legitimarea unei culturi a entuziaştilor'

„Femeile nu sunt respectate în această ţară. Nimeni nu ne ascultă”, a declarat Magda, în vârstă de 34 de ani.

„Am fost speriată iniţial, din cauza coronavirusului. Mi-e teamă pentru fiica mea, nu avem de ales, trebuie să protestăm”, a spus o altă femeie de 46 de ani.

Oamenii din stradă cer retragerea legilor restrictive privind avortul.

Citește și: De ce trebuie ANULAT pelerinajul de la Sf. Dimitrie - argumentele unei asociații: scrisoare deschisă către patriarhul Daniel, Arafat, Berbeceanu, Vela și Tătaru

În urmă cu două zile, Tribunalul a anunţat că avorturile în cazul sarcinilor cu malformaţii sunt neconstituţionale. Decizia a fost luată în condițiile în care Polonia deţinea oricum cele mai stricte legi privind avortul, care înainte era permis doar în caz de viol sau incest sau dacă fătul avea probleme grave sau punea în pericol sănătatea mamei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.