Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gamă completă de testări COVID-19 la SANADOR

SANADOR, partenerul medical de încredere al pacienților în lupta cu noul coronavirus, pune la dispoziția acestora o gamă completă și complexă de testări: testarea RT-PCR, identificarea anticorpilor de tip IgM și IgG, dozarea anticorpilor neutralizanți, screeningul mutațiilor care conferă virusului contagiozitate crescută, dar și un pachet de evaluare post-COVID-19.

Testul RT-PCR, care identifică ARN-ul viral din exsudatul nazofaringian, este cel mai performant test disponibil pe piață și poate recunoaște chiar și cantități foarte mici de virus. La SANADOR, rezultatul testului este disponibil în maximum 24 de ore și poate fi eliberat, la cerere, și în limba engleză, cu cod QR.

Tot la SANADOR, pacienții pot accesa teste pentru identificarea anticorpilor specifici produși de organismul uman la contactul cu noul coronavirus (anticorpi anti-nucleocapsidă, de tip IgM și IgG). Aceste teste, pentru care se recoltează sânge, identifică anticorpii și sunt recomandate persoanelor care au trecut prin boală. Ele pot descoperi și persoanele care au avut infecții asimptomatice.

La SANADOR pacienții pot accesa și dozarea cantitativă a anticorpilor anti-Spike – anticorpi neutralizanți. Testul este util pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva COVID-19 (cu ambele doze de vaccin), dar și pentru persoanele care au trecut prin infecția cu noul coronavirus. Anticorpii neutralizanți (anti-spike RBD) împiedică atașarea virusului SARS-CoV-2 de celulele umane.

Pentru că, pe parcursul pandemiei, noul coronavirus a suferit mai multe mutații, inclusiv unele extrem de contagioase, a fost nevoie de un nou tip de test, capabil să le identifice pe cele mai periculoase dintre ele. Noul test de biologie moleculară disponibil la SANADOR poate detecta virusul SARS-CoV-2, dar realizează totodată și screeningul mutațiilor raportate pentru tulpinile noi (trei tulpini raportate inițial în Marea Britanie, precum și tulpinile mutate raportate în Africa de Sud, respectiv Brazilia). Testul se poate recolta din exsudat nazofaringian, aspirat nazofaringian, secreție orofaringiană, lavaj bronhoalveolar sau, spre deosebire de testele RT-PCR convenționale, din spută.

Pachetul de evaluare post-COVID este un set complex și complet de evaluări și investigații medicale conceput de specialiștii Spitalului Clinic SANADOR, prin care pacienții pot afla dacă se confruntă cu afectări organice asimptomatice în urma trecerii prin infecția cu noul coronavirus. Odată identificate eventuale probleme, pacienții pot fi integrați în programare de recuperare.

Pachetul de evaluare post-COVID cuprinde CT toracic, consulturi de Cardiologie și Pneumologie, teste funcționale (spirometrie, EKG), analiza cantitativă a anticorpilor de tip IgM și IgG pentru SARS-CoV-2, dozarea de anticorpi neutralizanți, teste de laborator pentru evaluarea funcției hepatice, a coagulării, a funcției pulmonare, alături de markerii de inflamație și de hemoleucogramă.

Până la 30 iunie 2021, SANADOR oferă discounturi speciale pentru o serie de testări COVID-19. Mai multe detalii pe site-ul SANADOR, secțiunea „Promoțiile lunii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.