Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Gambia în pragul imploziei. Șeful statului în exercițiu nu recunoaște valabilitatea alegerilor

Operation World
Gambia

Mii de gambieni s-au refugiat în ultima lună în Senegal şi Guineea-Bissau de teama consecinţelor crizei politice din Gambia, a anunţat vineri Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi surse oficiale de la Dakar şi Bissau, citate de AFP. Potrivit agenţiei Naţiunilor Unite, majoritatea refugiaţilor sunt copii ai căror părinţi au decis să îi pună la adăpost de posibile tulburări.

Vezi și: RĂSTURNARE DE SITUAȚIE în cazul lui Florian Coldea: Totul ar fi 'perdea de fum'

Tensiunile s-au accentuat în Gambia după alegerile prezidenţiale de la 1 decembrie, a arătat UNHCR într-un articol pe site-ul său regional de internet. 

Yahya Jammeh, aflat la putere în Gambia din 1994, l-a felicitat imediat după alegeri pe câştigătorul anunţat, Adama Barrow. Pe 9 decembrie, Jammeh a anunţat însă că nu mai recunoaşte rezultatul scrutinului. 

Peste 1000 de gambieni, mai ales femei, copii şi bătrâni au ajuns din 6 ianuarie la Jeggue, în Guineea-Bissau, potrivit coordonatorului naţional al comisariatului pentru refugiaţi, Timba Sambe Na Wana. Mulţi dintre ei au fost întâmpinaţi de apropiaţi, ceea ce face situaţia mai puţin alarmantă, dar numărul refugiaţilor creşte pe zi ce trece, a precizat el. 

UNHCR menţionează că din Gambia se refugiază şi cetăţeni ai altor state africane, printre care Ghana, Guineea, Liberia, Mauritania şi Liban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.