Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Game over: Sorin Grindeanu anunță că PSD a pierdut controlul în conducerea Senatului și nu poate amâna alegerile parlamentare / VIDEO

Facebook
Sorin Grindeanu

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat, marți, după a doua zi în care conducerea Senatului nu s-a putut reuni, din lipsă de cvorum, pentru a lua în discuție legea privind stabilirea datei alegerilor legislative, că social-democrații nu mai au majoritate și nu au „niciun fel de pârghie” pentru amânarea alegerilor parlamentare.

„(Ion Ganea, senatorul PSD care a lipsit de la sedinta) Nu se mai afla pe un loc eligibil pe listele PSD la Tulcea. De aici pana la a refuza sa-ti faci munca, e cale lunga. Nu inseamna, dar nu am dovezi, e o presupunere, ca trebuie sa asculti cantece de sirena venite dinspre putere. In Biroul Permanent nu mai avem majoritate (...) Azi nu avem niciun fel de parghie, chiar daca ne-am dori, sa facem aceasta amanare. Singurii care pot face acest lucru sunt cei de la Guvern”, a declarat Grindeanu. El a precizat că senatorul PSD care a lipsit nu mai este considerat ca fiind membru al partidului.

Fără întâlnirea Biroului Permanent, reexaminarea legii nu poate fi trimisă către comisiile parlamentare pentru a primi un vot.

În Biroul Permanent al Senatului, PSD are 7 din cei 12 membri, deci are singur majoritate. Luni și marți unul din membri PSD din conducerea Senatului, Ion Ganea, nu a participat la ședință, iar reprezentanții celorlalte partide au absentat.

Pe ordinea de zi se afla urgentarea legii care spune că data alegerilor parlamentare se stabilește de către Parlament.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.