Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gard electric la un spital de psihiatrie, din cauza unei ursoaice cu trei pui care intră în curte

News.ro.
Familie ursi

În curtea Spitalului de Psihiatrie din Tulgheș a intrat, de mai multe ori în ultimele luni, o ursoaică cu pui, iar pentru a îndepărta animalele sălbatice s-a instalat un gard electric, s-au securizat containerele și s-au adunat toate fructele din curte.

Potrivit unui comunicat de presă trimis, joi, de Consiliul Județean Harghita, încă din luna septembrie, curtea Spitalului de Psihiatrie Tulgheș este ”frecventată de o ursoaică cu trei pui”. Aceștia au fost văzuți și zilele trecute în curtea unității.

”Conducerea spitalului s-a adresat Ocolului silvic din Tulgheș pentru a efectua demersurile necesare pentru relocarea ursoaicei cu trei pui. Ocolul silvic a solicitat întreprinderea unei serii de măsuri și astfel s-a instalat gard electric, s-au securizat spațiile de depozitare a deșeurilor, s-au colectat fructele de pe pomii din curtea spitalului. În ciuda acestor măsuri, urșii au revenit periodic în căutare de hrană, în curtea spitalului”, se arată în comunicat.

Președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a făcut apel la Primăria localității Tulgheș de a solicita relocarea ursoaicei cu trei pui și a asigura siguranța locuitorilor.

„Considerăm că este inacceptabil faptul că autoritățile nu iau măsuri în vederea înlăturării pericolului pe care îl reprezintă aceste animale. Indirect viața personalului medicale și a pacienților este pusă în pericol”, a afirmat Borboly Csaba.

De asemenea, prin intermediul unei adrese, Borboly a adus în atenția ministrului Mediului această situație, solicitând soluții.

„Nu este în regulă că nu se întreprind măsuri corespunzătoare și se așteaptă să se întâmple daune materiale semnificative sau chiar victime omenești. Trebuie întreprinse măsurile necesare pentru a preveni situațiile de acest fel”, a spus președintele Consiliului Județean Harghita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.