Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda de Mediu anunţă continuarea depozitării de deşeuri pe platforma din Rădăuţi, în ciuda unei decizii care interzice acest lucru

garda de mediu

Garda de Mediu anunţă, miercuri, că s-a constatat continuarea depozitării de deşeuri pe platforma de stocare din Rădăuţi, în ciuda unei decizii care interzice acest lucru. În plus, amenda dispusă de comisari a fost anulată de instanţă, existând pericolul să nu se asigure condiţiile privind un regim sancţionator eficient, conform news.ro.

”La verificările efectuate în data de 07.06.2022 de către comisari ai G.N.M.-C.J. Suceava la Platforma de stocare deşeuri municipale Rădăuţi, administrată de operatorul SERVICII COMUNALE S.A. Rădăuţi, s-a constatat că societatea a continuat activitatea de depozitare a deşeurilor menajere şi reciclabile, deşi prin actele de control încheiate anterior s-a impus ca măsură interzicerea depozitării, eliminării, stocării şi/sau transferului deşeurilor de orice fel pe suprafaţă platformei de stocare în cauză”, a transmis, miercuri, Garda de Mediu, într-un comunicat de presă.

Instituţia a precizat că, după un control efectuat în decembrie 2021, comisarii au sesizat Parchetul, potrivit legii de procedura penală, faptul că s-a continuat activitatea care a cauzat poluarea după dispunerea încetării acestei activităţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunii în formă continuă.

”G.N.M.-C.J. Suceava a încheiat proces verbal de contravenţie în sarcina operatorului SERVICII COMUNALE S.A. Rădăuţi în valoare de 50.000 lei – conform prevederilor O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului – pentru nerealizarea la termen şi în totalitate a măsurilor impuse la controalele anterioare privind interzicerea depozitării, eliminării, stocării şi/sau transferului deşeurilor de orice fel pe suprafaţă Platformei de stocare deşeuri municipale Rădăuţi”, a mai transmis instituţia.

Garda de Mediu precizează nsă că instanţele de judecată din municipiul Rădăuţi au anulat sancţiunile aplicate de G.N.M.-C.J. Suceava.

”Există posibilitatea să nu se asigure condiţiile privind un regim sancţionator eficient, proporţional, cu efect de descurajare şi astfel se poate înlătura efectul disuasiv al sancţiunii”, a mai transmis Garda de Mediu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.