Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda de Mediu a dat, în 2021, amenzi de DOAR 82 de milioane de lei, iar suma e MAI MARE cu 30% față de anul trecut

Facebook
garda de mediu

Garda Naţională de Mediu (GNM) a aplicat, în primele nouă luni ale anului, amenzi în valoare de aproximativ 82,5 milioane de lei, în creştere cu 37,5% comparativ cu intervalul similar din anul anterior, arată datele centralizate în raportul periodic al instituţiei.

În perioada 1 ianuarie - 30 septembrie 2021, numărul inspecţiilor realizate la nivel naţional în domeniul controlului poluării şi al biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate a fost de 27.190, cu aproape 9% mai mare faţă de datele raportate în primele nouă luni din 2020.

Potrivit sursei citate, până la sfârşitul lunii septembrie, anul curent, au fost emise 1.431 de avertismente (faţă de 1.488, în aceeaşi perioadă din 2020), precum şi 303 dispoziţii privind sistarea activităţii (210, anul trecut) şi cinci decizii de încetare a activităţii (comparativ cu niciuna, în 2020).

De asemenea, de la începutul acestui an şi până la 30 septembrie, au fost transmise 44 de propuneri de suspendare de acorduri/autorizaţii de mediu, 100 de sesizări penale şi s-au confiscat 112 de mijloace auto.

Din totalul controalelor efectuate în cursul acestui an, un număr de 22.723 s-au înregistrat în domeniul controlului poluării, iar 4.467 în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate.

Conform GNM, la nivelul lunii septembrie au fost efectuate 3.017 inspecţii, dintre care 2.394 în domeniul poluării. Totodată, pe parcursul acestor controale au fost aplicate 378 de amenzi, în valoare totală de 8,382 milioane de lei.

În acelaşi interval au fost transmise 197 de avertismente, 38 de dispoziţii de sistare a activităţii, şase sesizări penale şi cinci propuneri de suspendare acorduri/autorizaţii de mediu. În acelaşi timp, a fost confiscat un singur mijloc auto.

Garda Naţională de Mediu este o entitate publică ce funcţionează ca instituţie de specialitate a administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Instituţia are atribuţii în prevenirea, constatarea şi sancţionarea încălcării prevederilor legale privind protecţia mediului, inclusiv a nerespectării reglementărilor prevăzute în legile specifice domeniului controlului poluării industriale şi managementului riscului, substanţelor şi preparatelor periculoase, biodiversităţii şi ariilor naturale protejate, fondului de mediu şi altor domenii prevăzute de legislaţia specifică în vigoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.