Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Gardienii' lui Florin Cîțu: cum se împart posturile de conducere + o remaniere amplă în Guvern

echipa citu la cluj

Florin Cîțu și apropiații săi își fac planuri pentru momentul ulterior Congresului PNL. Având în vedere că acest Congres va fi unul de tipul ”câștigătorul ia totul”, Cîțu și oamenii care îl susțin își vor împărți funcțiile de conducere din partid, dar și portofoliile ministeriale.

Conform surselor noastre, primul test pentru Florin Cîțu este formarea unei echipe de prim-vicepreședinți. Aici sunt 4 funcții și doar una este sigură în acest moment, cea a lui Rareș Bogdan, care va fi prim-vicepreședinte pe zona de comunicare. Aproape sigur, Gheorghe Flutur va avea o funcție de prim-vicepreședinte în echipa lui Florin Cîțu.

Florin Cîțu ar utiliza aceste funcții de conducere din PNL pentru a-i atrage alături de el pe indecișii din PNL. Astfel, Dan Motreanu sau Iulian Dumitrescu ar avea o funcție de prim-vicepreședinte.

Pentru o astfel de funcție sunt luați în considerare Lucian Bode și Virgil Popescu. Aceștia îl susțin pe Florin Cîțu și vor primi fie o funcție de conducere în partid, fie un portofoliu important în Guvern.

O provocare majoră pentru Florin Cîțu este funcția de secretar general al PNL. Robert Sighiartău și-ar dori un nou mandat, însă Florin Cîțu încearcă să-l coopteze în echipa lui pe Dan Vîlceanu, căruia i-ar oferi funcția de secretar general.

Sursele noastre susțin că Florin Cîțu are strategia de a pune în funcții de conducere din PNL oamenii care aduc cele mai multe voturi partidului și astfel să crească bazinul electoral.

Ulterior Congresului PNL, dar și cel care va avea loc la USR-PLUS, indiferent de câștigătorii din cele două tabere, va avea loc o renegociere în cadrul coaliției de guvernare.

Florin Cîțu mizează pe această discuție și va urma o amplă remaniere guvernamentală, iar liderii care nu vor prinde un loc de conducere în PNL, vor fi recompensați cu portofolii ministeriale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.