Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gărzile de corp ale președintelui Camerunului care au gresat un jurnalist în Elveția au primit închisoare cu suspendare

Justiţia din Geneva a anunţat joi că a condamnat şase membri ai echipei de securitate a preşedintelui camerunez Paul Biya la pedepse de închisoare cu suspendare după agresarea unui jurnalist săptămâna trecută, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Cele şase persoane - cinci bărbaţi şi o femeie - arestate marţi, au fost condamnate la pedepse care merg de la trei până la patru luni de închisoare cu suspendare, a confirmat parchetul din Geneva pentru AFP, după ce informaţii în acest sens au apărut în media elveţiene.

Vezi și: ALERTĂ - Prima amendă din România pentru încălcarea GDPR: O bancă a fost sancţionată cu 130.000 de euro

Jurnalistul postului public de radio elveţian RTS, Adrien Krause, a fost agresat pe 26 iunie în timp ce relata despre un protest al opozanţilor faţă de regimul lui Paul Biya în faţa hotelului Intercontinental din Geneva. Paul Biya, care vine regulat la Geneva, se afla aici de pe 23 iunie.

Jurnalistul a depus plângere şi cele şase persoane au fost arestate marţi. Femeia dispune de paşaport diplomatic, care nu îi asigură totuşi imunitate în materie penală.

Citește și: BREAKING Criminalul din Făget a fost dus cu mascații în fața procurorilor - Pentru ce INFRACȚIUNI va fi cercetat

Potrivit autorităţilor judiciare, agenţii serviciului de securitate "l-au agresat şi l-au imobilizat", în timp ce alţii i-au luat "telefonul, portofelul şi geanta". Jurnalistul a fost rănit uşor şi obiectele i-au fost avariate.

În urma agresiunii, Ministerul elveţian al Afacerilor Externe l-a convocat pe ambasadorul camerunez la Berna pentru a-i explica "că astfel de incidente sunt inacceptabile şi că libertatea presei este protejată şi trebuie respectată".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.