Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Gărzile ofensive' intră în scenă în Ucraina. Care este planul

pravda.com
ucraina-armata-militari-razboi

Ucraina a format „Gărzile ofensive”, unități în care s-au înscris zeci de mii de voluntari și care vor intra în scenă pentru „dezocuparea” teritoriilor cucerite de ruși, conform Ukrinform.

Ministrul Afacerilor Interne din Ucraina, Ihor Klimenko, a anunțat vineri, că unitățile principale sunt aproape formate, motiv pentru ca cei care mai doresc să intre în „Garda Ofensivă” vor fi înscriși în unități de rezervă.

„Am primit câteva zeci de mii de cereri de înscriere la „Garda Ofensivă”. Oamenii au aplicat din toate regiunile țării noastre. Aceasta este o mișcare de voluntariat. Am suspendat înscrierile pentru „Garda Ofensivă” deoarece unitățile sunt practic formate. În același timp, avem o mulțime de chestionare și cereri de admitere completate, așa că am decis să continuăm formarea unităților noastre de rezervă”, conform acestuia.

Structura reprezintă brigăzi de asalt la baza cărora se află polițiștii activi, polițiștii de frontieră și luptătorii Gărzii Naționale. Ele vor intra în acțiune atunci când Ucraina va desfășura ofensiva pe scară largă în încercarea de a-i împinge pe ruși cât mai mult spre granițe.

Peste 35.000 de cereri pentru aderarea la brigăzile „Gărzii Ofensive” au fost depuse în Ucraina. Dintre aceștia, peste 16.000 aparțin unor unități care fac parte din Garda Națională.

Cea mai tânără candidată care a depus o cerere are 18 ani, iar cea mai în vârstă are peste 60 de ani.

O parte din membrii Gărzii ofensive pot putea pleca în străinătate pentru antrenament atunci când sosesc informații că armele occidentale sunt disponibile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.