Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gata cu pensiile speciale uriașe? Marius Budăi face anunțul zilei despre majorarea diferențiată a pensiilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
Marius Budai

„În momente de criză, și manualul spune că trebuie să ai grijă de populația care se încadrează în aceste categorii vulenerabile”, spune ministrul Muncii, Marius Budăi, despre majorarea diferențiată a pensiilor. „Noi am discutat și am avut o propunere de majorare de cel puțin 10%, am discutat în ultimul timp despre o anvelopă bugetară de 15%, cu majorare a punctului de pensie pentru toată lumea și o majorare diferențiată, adică acordare de sprijin pentru categoriile vulnerabile. Credem foarte mult în această măsură, pentru că în momente de criză și manualul spune că trebuie să ai grijă de populația care se încadrează în aceste categorii vulenerabile”, a spus Marius Budăi.

Ministrul Muncii a evitat să se pronunțecu privire la ajutorul acordat celor cu pensii mici: „Sunt multe variante pe masă. Luăm decizia în coaliție și transparent voi comunica și vor comunica liderii coaliției”..

„Discuțiile sunt pe final în coaliție, suntem pe final cu construcția bugetului și imediat într-o săptămână, o săptămână și jumătate avem decizia finală”, conchide Budăi. Mărirea eșalonată a punctului de pensie este neconstituțională, spunea, luni, premierul Nicolae Ciucă. Declarația sa a venit după ce liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut duminică seara o majorare diferențiată a pensiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.