Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gaz pe foc în scandalul SIPA: Macovei şi Tapalagă, acuzaţi de un fost ofiţer

macovei

Apar noi informaţii în scandalul arhivei SIPA, fostul serviciu secret al Ministerului Justiţiei. O notă scrisă de mână de un fost ofiţer SIPA este prezentată de evz.ro. Documentul aduce acuzaţii grave la adresa fostului ministru Monica Macovei şi a fostului său consilier, actualul jurnalist Dan Tapalagă.

Vezi și: Rodica Stănoiu s-a dat de gol: Ce conține, de fapt, arhiva SIPA

Potrivit notei citate, la data de 5-6 ianuarie 2005, din ordinul ministrului Macovei, au fost sigilate la Ministerul Justiţiei: Biroul de Documente Clasificate, Direcţia Juridică şi Biroul de elaborare acte normative. La data de 7-9 ianuarie 2005, la ora 20.00, Macovei şi Tăpălagă s-au prezentat la sediul Direcţiei Generale a Penitenciarelor, cu scopul de a verifica intrările şi ieşirile documentelor din arhiva secretă a SIPA în ultimul trimestru din 2003 şi primul trimestru din 2004. Au fost prezenţi şeful de atunci al SIPA, Marius Stoian, şi doi ofiţeri care aveau în răspundere arhiva.

Ministrului şi consilierul său li s-au cerut certificatele ORNISS de acces la date clasificate, însă Macovei ar fi răspuns că nu are nevoie de aşa ceva, iar Tăpălagă nu ar fi dat niciun răspuns. Cei doi au stat în arhivă până la ora 02.00, potrivit notei citate de Evz, iar la plecare au luat registrul intrări-ieşiri documente secrete, care înseamnă nume de persoane semnalate şi conţinutul foarte succint.

Vezi și: Oana Niculescu Mizil face DEZVĂLUIRI TOTALE despre Gabriel Oprea și Victor Ponta: Ce i-au propus

Dan Tapalagă, despre intrarea sa în arhiva SIPA: „Am asistat în calitate de consilier la măsuri de securizare a arhivei SIPA, operațiune dispusă și realizată de ministrul Monica Macovei, în prezența unor persoane din conducerea Serviciului. Era într-o seară de vineri, la începutul lui 2005, din câte îmi amintesc, când cineva ne-a transmis informația că se încearca distrugerea/ incendierea arhivei. Macovei l-a convocat pe șeful SIPA, Ovidiu Stoian la minister și am plecat cu toții către sediul unde se afla arhiva SIPA.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.