Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Thriller la Casa Albă: Gaza ar putea să-l coste pe Joe Biden un nou mandat prezidențial

infobae.com
joe biden

Democrații din Michigan avertizează Casa Albă că sprijinul președintelui american Joe Biden pentru Israel în războiul cu Hamas l-ar putea costa suficient de multe voturi ale comunității arabe și musulmane din America astfel încât să influențeze rezultatul alegerilor din 2024 într-un stat pe care aproape sigur nu-și poate permite să-l piardă în cursa pentru un nou mandat prezidențial.

„Mesajul a fost transmis. Am avut apeluri cu Casa Albă. Am avut convorbiri cu oficiali DNC”, spune Abraham Aiyash, un important lider din Camera Reprezentaților. „Am spus clar că umanitatea ar trebui să conteze, dar dacă acesta nu este un calcul pe care îl veți face în acest moment, trebuie să știți vor exista reverberații electorale în acest sens.”

Aiyash a precizat că liderii arabi americani care au vorbit cu Casa Albă „sunt îngrijorați” de implicațiile sprijinului lui Biden pentru Israel și i-au transmis acele preocupări liderului american. Alți democrați proeminenți din Michigan au împărtășit preocupări similare.

„Cu siguranță niciunul dintre noi nu vrea să vadă partea a doua a unei președinții dezastruoase a lui Trump. Dar, de asemenea, nu îi vom oferi lui Joe Biden un al doilea mandat dacă preocupările noastre nu sunt nici măcar demne de un răspuns”, spune Aiyash.

Michigan deține cea mai mare concentrație de arabi americani din SUA și peste 310.000 de rezidenți sunt de origine din Orientul Mijlociu sau din Africa de Nord.

Mulți din comunitate se angajează să se unească împotriva campaniei de realegere a lui Biden, cu excepția cazului în care acesta solicită o încetare a focului în război.

Însă Biden a fost reticent în a face acest lucru, subliniind cu tărie dreptul Israelului de a se apăra după atacul din 7 octombrie al Hamas. De asemenea, a pus la îndoială estimările furnizate de gruparea teroristă Hamas cu privire la numărul palestinienilor care au murit în conflictul care a urmat.

Votul de aur

În Michigan, un stat foarte disputat, arabo-americanii deţin 5% din voturi. În alte state disputate, precum Pennsylvania şi Ohio, ei reprezintă între 1,7% şi 2%, a spus Jim Zogby, preşedintele Institutului Arab American. Preşedintele Biden a câştigat în Michigan 50,6% din voturi în 2020, faţă de 47,8% cât a obţinut Trump, iar în Pennsylvania 50,01% faţă de 48,84% pentru Trump, o diferenţă de mai puţin de 81.000 de voturi.

Este puţin probabil ca americanii arabi şi musulmani să îl susţină pe Donald Trump la scrutinul de anul viitor, dar ar putea să nu participe la alegeri şi să nu voteze pentru Joe Biden, au spus unii activişti.

Abdullah Hammoud, primul primar arabo-american din Dearborn, Michigan, unde se află cea mai mare populaţie musulmană pe cap de locuitor din SUA, a condamnat eşecul preşedintelui Biden de a condamna ameninţările israeliene de a întrerupe furnizarea de apă, electricitate şi alimente pentru peste două milioane de palestinieni din Fâşia Gaza.

Bombardarea Gaza de către Israel se află "acum în domeniul genocidului, care vizează întreaga populaţie palestiniană", a declarat CAIR, cel mai mare grup musulman pentru drepturile civile din SUA, adăugând că oficialii guvernamentali vor fi "complici la purificarea etnică a Gazei" dacă nu intervin.

Casa Albă a afirmat că este conştientă de criticile aduse politicilor sale şi că a răspuns la acestea prin întâlniri cu oficiali ai administraţiei şi cu membri ai comunităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.