Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gazdele EURO 2028 ar putea fi nevoite să joace în preliminarii

skysports.com
euro 2028

Gazdele EURO 2028 ar putea fi nevoite să joace în preliminarii

Anglia, Scoţia, Ţara Galilor, Irlanda de Nord şi Irlanda, desemnate gazdele EURO 2028, ar putea lua totuşi parte la preliminariile competiţiei, a anunţat şeful Federaţiei engleze de fotbal (FA), Mark Bullingham, conform Agerpres.

Organizarea turneului final în cinci ţări diferite nu permite tuturor să li se aloce automat un loc, cum e cazul Germaniei pentru ediţia 2024. UEFA şi-ar fi propus să califice totuşi două echipe, din cinci, în caz de eşec pe parcursul preliminariilor.

''Din punctul nostru de vedere, este bine să participăm la calificări şi ne dorim ca toate (cele cinci naţiuni gazdă) să ia parte la ele'', a spus Bullingham pentru Sky Sports. ''A fost întotdeauna o parte din discuţiile noastre cu alte ţări şi cu UEFA să participăm la calificări. Credem că, cu noul format de fotbal european, este ceea ce trebuie făcut'', a adăugat oficialul.

Presa britanică a făcut publică această dorinţă chiar înainte de atribuirea EURO 2028, explicând că Anglia ar dori să întâmpine un grad ridicat de combativitate în calificări, în loc să joace mai degrabă meciuri amicale fără miză.

Din 1984, selecţionata Albionului a ratat un singur turneu final, la EURO 2008, disputat cu şaisprezece echipe. Cu toate acestea, este mai dificil pentru echipe precum Irlanda de Nord (cu doar o prezenţă la EURO) sau Ţara Galilor, ale cărei doar două apariţii au avut loc odată cu extinderea formatului la douăzeci şi patru de echipe.

EURO 2028 va avea loc pe şase stadioane din Anglia, precum şi la Belfast, Dublin, Glasgow şi Cardiff.

Potrivit lui Bullingham, vor fi ''cinci meciuri'' la Belfast şi câte ''şase'' în fiecare dintre celelalte trei oraşe menţionate: "Este un lucru grozav că aceste ţări pot beneficia de un număr semnificativ de meciuri, mai ales dacă ajung să găzduiască unele dintre propriile meciuri acasă".

Şeful federaţiei galeze (Welsh FA), Noel Mooney, a confirmat că meciul de deschidere ar putea avea loc la Cardiff. Capitala galeză ar mai găzdui un sfert de finală, la fel ca Glasgow, Dublin şi Wembley, conform presei. Ca şi în 2021, Wembley va mai primi semifinalele şi finala.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.