Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău este funcțional, anunță autoritățile de la Chișinău

Transgaz
gazoduct Iasi Ungheni

 

Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău este pe deplin funcțional. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, în urma unei ședințe de lucru cu directorul general Transgaz România, Ion Sterian, și cu administratorul Eurotransgaz, Nicolae Faranga Dan, potrivit publika.md.

„Țara noastră trebuie să-și diversifice sursele de aprovizionare cu gaze, iar această conductă ne oferă această șansă. Lucrările gazoductului au fost finalizate pe ambele părți și planificăm oportunitatea de a livra gaze prin această conductă în perioada următoare”, a menționat Spînu.

Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău are o lungime de 43 km, din care 11 km pe teritoriul Republicii Moldova.

Proiectul de construcție a conductei de gaze Ungheni-Chișinău a presupus construcția unei conducte de transport gaze naturale cu o lungime de 110 km, amplasată pe teritoriul administrativ al raioanelor Ungheni, Nisporeni, Călărași, Strășeni și Chișinău, construcția a patru Stații de Reglare Măsurare Gaze, un nod de măsurare la Tohatin care va face legătura între conducta Ungheni-Chișinău și sistemul de transport gaze existent din Republica Moldov. Totodată, a mai fost construit un complex administrativ la Ghidighici care va fi și sediul administrativ al operatorului sistemului de transport gaze Vestmoldtransgaz.

Gazoductul Iasi-Ungheni-Chișinău a fost construit și finanțat de operatorul Transgaz din Romania cu bani finanțați de Uniunii Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.