Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gazon a la Cluj Arena: 'Specialiștii' vopsesc iarba cu spray verde - Investiție de 500.000 de euro

Captura YT
Cluj Arena 3

La sfârșitul lunii aprilie, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, a anunțat cu entuziasm finalizarea lucrărilor de înlocuire integrală a gazonului pe Stadionul Cluj Arena.

În ianuarie 2023, cu patru luni înainte de finalizarea lucrărilor de montare a gazonului pe Cluj Arena, președintele Consiliului Județean Cluj a făcut o declarație publică prin intermediul site-ului instituției (conform unei imagini publicate de Ziar de Cluj), afirmând că, costul pentru înlocuirea gazonului va fi de 150.000 de euro, conform Romaniatv.net.

content-image

“Rulourile de gazon montate pe Cluj Arena sunt realizate de producătorul nr. 1 de gazon din Europa – Richter Rasen GmbH. Ele provin dintr-un lot de producție realizat special pentru Bundesliga și au fost aduse din Slovacia, de la granița cu Austria, cu ajutorul a nu mai puțin de 26 de TIR-uri”, mai declara Alin Tişe, pentru a distrage atenţia de la costurile care aveau să fie, de fapt, de mai mult de trei ori mai mari.

În martie 2023, Alin Tișe a recunoscut într-o altă declarație publică (conform imaginii publicate de Ziar de Cluj) că în cele din urmă costul pentru înlocuirea gazonului va ajunge la 500.000 de euro, plus TVA. Ceea ce nu anticipase președintele Consiliului Județean Cluj este faptul că noul gazon nu poate fi simplu montat peste cel vechi, necesitând înlăturarea și eliminarea acestuia, ceea ce a adăugat costuri semnificative la prețul final al lucrării.

content-image

După ce noul gazon a fost montat și s-au desfășurat doar câteva meciuri, sezonul fotbalistic s-a încheiat, iar pentru Cluj Arena a venit cel mai dificil test: organizarea festivalului Untold, pe cel mai mare stadion din Cluj. Atât Alin Tișe, cât și primarul Emil Boc, au dat asigurări că gazonul va rezista fără probleme sub greutatea scenei și sub a celor 120.000 de participanți.

Totuși, realitatea a fost diferită, așa cum se întâmplă adesea, iar acest lucru a devenit vizibil înainte de derbyul Clujului, care s-a desfășurat luni seară între Universitatea Cluj și CFR Cluj.

Imaginile video capturate de Ziar de Cluj ilustrează muncitorii de pe stadion în timp ce vopsesc gazonul cu spray-uri, în încercarea de a menține o aparență de prospătime.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.