Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Explicații GCS: Nu se face programare online pentru a doua doză de vaccin anti-COVID-19!

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccin

Grupul de Comunicare Strategică informează, vineri, că persoanele care au efectuat prima doză de vaccin anti-COVID-19 au asigurată și a doua doză (rapelul), astfel că nu mai trebuie să se înscrie pe platforma informatică pentru a doua doză. Precizările vin după ce mai mulți români care s-au vaccinat cu prima doză s-au plâns că nu au mai prins locuri să se înscrie pentru rapel.

Citește și: Judecătorii CCR explică de ce nu pot crește pensiile cu 40%: victorie de etapă a Guvernului/ MOTIVARE

„A doua doza de rapel este asigurata pentru toate persoanele care au primit prima doza. Avand in vedere ritmul vaccinărilor și scăderea numarului de doze livrate de furnizor la data de 18 Ianuarie cu 51,3% (o diminuare cu 92.340 doze de vaccin), la acest moment exista o diferența între numărul de persoane care efectuează rapelul pentru următoarele 3 săptămâni și numărul dozelor existente in stoc. Necesarul de doze pentru rapel va fi rezervat din transele alocate săptămânal pentru Romania, așa cum au fost confirmate de compania Pfizer, pentru a asigura schema completa de vaccinare pentru fiecare persoana.

Conform Precizărilor din prospect și ale OMS, efectuarea rapelului poate fi realizată in intervalul 21-28 de zile, existând posibilitatea chiar de a extinde conform studiilor pana la 42 de zile, fără afectarea eficacitatii”.

Persoana este anunțată, in mod automat, când este programată la rapel și nu se pune problema la acest moment de amânare a rapelului la nicio persoana”, a transmis GCS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.