Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gelu Diaconu: ANAF și Finanțele aleargă după imagine

gelu diaconu sef anaf

Fostul președinte ANAF Gelu Diaconu spune că Ministerul Finanțelor și actuala conducere ANAF se află într-o situație "ridicolă" în care "aleargă" după știri și imagine și prezintă "propagandistic" realizările care au avut loc în mandatul său.

"Am înțeles că actuala conducere a MFP a decis să prezinte săptămâna aceasta bilanțul ANAF pe 2015, într-un eveniment festiv la care va participa și premierul Cioloș. Este adevărat că 2015 a fost un an excepțional, în care încasările suplimentare obținute prin munca tuturor angajaților ANAF au contribuit decisiv la meținerea relaxării fiscale și, implicit, la continuarea creșterii economice. Este însă aproape ridicol ca acest bilanț, folosit doar ca un eveniment de imagine propagandistic, să fie organizat de persoane care vor să mai prindă încă un buletin de știri în prime-time, împăunându-se cu rezultate la care nu au contribuit nici măcar cu o idee/acțiune/act normativ. Ba mai mult, de persoane care au început deja să dărâme sistematic ce s-a construit în ultimii 3 ani la ANAF, fapt certificat deja de scaderea încasărilor și de eliminarea treptată a măsurilor dure de stopare a evaziunii fiscală", a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

"Doamnă ministru al Finanțelor, domnule președinte al ANAF vă sfătuiesc să vă concentrați pe colectare și combaterea evaziunii fiscale fără menajamente și fără excepții pentru unii sau alții!!! România are nevoie de bani pentru infrastructură, sănătate, educație, salarii. Nu de știri frumos ambalate! Nu vă face onoare să alergați doar după imagine, prezentând propagandistic rezultate obținute ca urmare a unor măsuri pe care le-ați criticat și pe care acum nu mai prididiți să le anulați", mai spune acesta.

Gelu Diaconu a fost demis de la sefia ANAF dupa ce DNA a anuntat ca este urmărit penal pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau altul, în dosarul parlamentarilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.