Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gelu Diaconu, după ce a citit proiectul de rectificare al lui Florin Cîțu: Aspecte pozitive și aspecte negative

gelu diaconu sef anaf

Rectificarea bugetară este un exerciţiu mult aşteptat de transparenţă publică, ce arată dimensiunea dezastrului lăsat în finanţele publice de guvernul PSD, susține Gelu Diaconu, fost preşedinte al ANAF, pe Facebook. El identifică atât aspectele pozitive, cât și aspectele negative din proiectul de rectificare.

„Aspecte pozitive:

-este un exercițiu mult așteptat de transparență publică ,care arată dimensiunea dezastrului lasat în finanțele publice de guvernul PSD.
-este pentru prima data în ultimii trei ani când bugetul țării este pus în acord cu realitatea cifrelor colectării și a cheltuielilor angajate.
-in opinia mea deficitul de 4,3% stabilit prin rectificare, la închiderea execuției anuale va fi mai mic deoarece veniturile bugetare vor fi ceva mai mari iar cheltuielile nu vor putea fi toate efectuate în perioada rămasă pana la sfârșitul anului.

Curtea Constituțională îi decide soarta lui Teodor Meleșcanu: Senatul poate fi aruncat în aer

Aspecte negative:

-rectificarea trebuia însoțită de măsuri imediate de asanare a cheltuielilor publice în principal printr-o nouă legiferare a organizării și funcționarii ordonatorilor de credite prin reducerea drastica a numărului de secretari de stat și a cabinetelor aferente, eliminarea posturilor vacante și diminuarea cu o treime a funcțiilor publice de conducere, desfiintarea/comasarea unor entități publice, redistribuiri de personal prin noi state de funcții și de personal, încetarea tuturor detasarilor/delegarilor/mutarilor temporare, reducerea drastica a cheltuielilor publice cu bunuri și servicii, s.a.
-inevitabilul risc al declanșării procedurii de deficit excesiv de către Comisia Europeana
-creșterea datoriei publice pe seama împrumuturilor necesare finantarii deficitului bugetar
-imposibilitatea asigurării creșterilor de pensii și salarii de anul viitor, o adevărată bombă cu ceas pusa de PSD în brațele guvernului actual”, scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.