Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gelu Diaconu, fost şef ANAF, anunţă că SIIJ a clasat plângerea împotriva angajaţilor DNA care l-au anchetat abuziv: 'Corb la corb nu-și scoate ochii'

Inquam Photos/Octav Ganea
Gelu Diaconu la DNA

Gelu Diaconu, fost şef ANAF în perioada 2013-2016, anunţă că Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) a clasat plângerea sa împotriva procurorului DNA Doru Ţuluş şi a unui specialist din DNA. Diaconu a fost forţat să părăsească funcţia de la ANAF după ce a fost pus sub acuzare de DNA în 2016. După doi ani, DNA a clasat dosarul. Fostul şef ANAF anunţă şi că se va adresa mai departe justiţiei, chiar şi CEDO dacă este nevoie.

"Patru asociații respectabile ale magistraților reacționează într-un comunicat față de refuzul DNA de a-și asuma abuzurile din anii anteriori. Opinia acestor asociații este prilejuită de controversa publică iscata pe subiectul desființării SIIJ.

Citez din acest comunicat:

"Dincolo de statisticile triumfaliste ale DNA, toate dosarele cu magistrați soldate cu clasări ori achitări au afectat nu doar viața și cariera acestora, ci au adus grave prejudicii de imagine Justiției, scăzând dramatic încrederea oamenilor în justiție. Nicio analiză concretă și obiectivă a vreunui astfel de caz în care acuzațiile DNA s-au soldat cu eșec nu a fost adus la cunoștința opiniei publice de către DNA, pentru a demonstra ca instituția își înțelege menirea (...). Niciunul dintre procurorii care au efectuat actele de urmărire penală (sau alți "specialiști" din DNA, aș adaugă eu!!) în acele cazuri nu a răspuns în nici un fel pentru eșecuri (...)".

Coincidenta face că tocmai ce am primit soluția de clasare a plângerii penale (de la controversata SIIJ) pe care eu am făcut-o împotriva "specialistului" Balaur și a procurorului Tulus de la DNA.

Am citit atent considerentele acestei decizii împreună cu d-nii avocați Stan și Mihuț, cei care mi-au fost alături în cei cinci ani din viața pierduti pentru demontarea ineptiilor DNA privind presupusa mea implicare în dosarul Partida Romilor.

O data în plus am înțeles semnificația proverbului "corb la corb nu-și scoate ochii"!

Păi, dacă vă plângeți dvs., stimați magistrați de abuzurile DNA, noi cetățenii de rând credeți că avem vreo șansă cât de mică în a ne repara în vreun fel cariera și viața distruse de vreun ticălos sau habarnist rătăcit pe la DNA? Sau ca aceștia sa fie trași la răspundere vreodată?

Cu toate acestea, impărtășind îngrijorarea autorilor comunicatului, eu rămân optimist. Mai am căi de atac și cred cu tărie ca voi avea șansa unui magistrat imparțial aici în România sau la CEDO", scrie Gelu Diaconu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.