Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gelu Duminică a 'explodat': Mizeria asta cu eu nu sunt casier pute a superioritate grețoasă

digi24.ro
Gelu Duminică

Sociologul Gelu Duminică a explodat pe tema casieriilor cu casier desființate de Auchan. Duminică spune că unica problema care se pune e dacă respectivii casieri au fost reîncadrați pe alte posturi.

"Că tot văd "scandalul" iscat după decizia unui supermarket de a avea doar case de self-scan:

- Era doar o chestiune de timp până să se intample asta. Self-scan este disponibil de vreo 2 ani;

- Anumite job-uri pe care omul le face acum, vor fi înlocuite, peste câțiva ani, de tehnologie. Așa se întâmplă de câteva secole și așa se va întâmpla în continuare. Glumind, realizați că acum ceva ani meseria de spălătoreasă chiar însemna că speli (fizic) haine? Sau că exista o meserie care înseamna să aduci apă? Sau ca munca a 30 de oameni a fost înlocuită de un robot modern? Și că, în aceste condiții, numărul de angajați este din ce în ce mai mare?

- Marea chestiune în această speță este dacă "foștii casieri" au fost integrați în programele de reconversie profesională ale companiei și dacă vor putea rămâne în companie pe o altă poziție. Și dacă nivelul de instrucție al foștilor casieri le poate oferi șansa unei reconversii într-o meserie mult mai solicitată și bănoasă (aici intrăm într-o altă discuție despre cercul vicios al vulnerabilitatii generat de un nivel de educație redus). Cu alte cuvinte, să-și păstreze job-ul (ceea ce eu aș cam paria, pe foamea asta de personal, că se va întâmpla).

În rest, mizeria asta cu "eu nu sunt casier, vreau pe cineva să-mi scaneze produsele" pute a superioritate din aia grețoasă. Stai linistit, în câtiva ani nu ai să mai vezi casieri umani decât la magazinul din colț! Asta dacă nu cumva și ăla o să fie inlocuit de vreun self-service shop!". scrie Duminică pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.